Senzacija na meču juniorske Premijer lige danas u Sarajevu
Detalj sa meča odigranog u Halilovićima

Niko se tome nije nadao

Senzacija na meču juniorske Premijer lige danas u Sarajevu

S. Mlaćo
Pravu senzaciju vidjeli smo danas u okviru 20. kola Omladinske Premijer lige naše zemlje.

Banovićka Budućnost ove sezone nije osjetila slast pobjede, te Banovićani imaju 17 poraza i dva remija, ali sve do danas.

Gostovali su Banovićani vršnjacima iz FK Željezničar koji nisu na nivou ove sezone, ali bili su veliki favoriti.

Na kraju sigurna pobjeda gostiju rezultatom 3:0.

Pobjeda juniora na gostovanju u Sarajevu Prvi put u kompletnom sastavu s momcima koji nose teret i seniorske Prve lige...

Posted by FK Budućnost Banovići on Monday, April 17, 2023

Banovićani su danas imali i 'pomoć' nekoliko nogometaša iz prvog tima koji imaju pravo nastupa i za mlađu selekciju, što se i osjetilo.

Oglasi

Maid Demirović je doveo goste u vodstvo u 21. minuti, a šest minuta kasnije na 0:2 je povisio Haris Berbić.

Posao je završio Benjamin Čamdžić.

Gosti su zadovoljni dočekali posljednji zvižduk sudije Marka Domazeta, dok su domaći priredili novo razočarenje.

Karić, Pašić, Kobašević, Alagić i društvo svakako sa dosta upitnika ulaze u završnicu sezone, a očekivati je velike promjene u Omladinskom pogonu FK Željezničar na ljeto.

Juniori Željezničara su tek na desetom mjestu od 14 klubova u ligi, čime na Grbavici mogu biti veoma razočarani.

Oglasi

Krivce će svakako morati da potraže u 'svojoj avliji', no jasno je da mnogo toga ne štima. Treba istaći da omladinske selekcije Željezničara još uvijek se nisu vratile na Grbavicu, iako je renoviranje terena završeno.

U ovom kolu do sada je Sarajevo savladalo Zvijezdu 09 2:0, Borac Slogu Doboj 3:2, a Sloboda je nadigrala Željezničar Sport Team 2:1.

U duelu dva Radnika slavio je onaj iz Hadžića 3:0.

Juniori FK Sarajevo drže lidersku poziciju sa 50 osvojenih bodova, a Zrinjski ima 45 i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Borac je na 40.

Na dnu je Budućnost sa pet osvojenih bodova, Zvijezda 09 ima 14, a Sloga Doboj 22 kao i FK Radnik Bijeljina.

Top Komentari

Brazuka
Lazni sefe Curicu odlazi sram te bilo. Uzimas 3 hiljadd a sve si unazadio. Čak te i nema u sarajevu počesto. Trenerima kasne plate ali tebi je odlično. I povedi harisa alihodzica iste ste vi ublehe! Zašto klub suti na ovo brukanje i srozavanje, zašto?
2 2
Zašto se javno ne kaže da je uprava postavila nesposobnog Ćurića koji je unazadio Omladinski pogon i potpuno ga devastirao. Pita li se neko kolika mu je plata a kolika kod trenera???? Kovačević reče na njegovom predstavljanju kako će Ćurić unaprijediti naše igrače sa prepoznatljivom holandskom školom fudbala. Doduše, Kovačević je vrsni poznavalac fudbalskih kultura a i Ćurić je radio u top klubovima po Holandiji.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi