Fudbalska lekcija na Grbavici: Juniori Sarajeva deklasirali juniore FK Željezničar
Detalj sa današnjeg meča na Grbavici

Plavi poveli, a onda doživjeli blamažu

Fudbalska lekcija na Grbavici: Juniori Sarajeva deklasirali juniore FK Željezničar

S. Mlaćo

Sjajan derbi u okviru 12. kola Omladinske Premijer lige za juniore odigrali su danas omladinci FK Željezničar i FK Sarajevo.

Na kraju je završilo čak 6:1 za formalne goste, iako su domaći prvi poveli, no već do poluvremena bordo tim je stigao do preokreta (1:2)

Plavi su poveli pogotkom Dženana Šabića sa 1:0 u 24. minuti, ali onda su gosti 'dodali gas' i briljirali do kraja prvog poluvremena, ali i u drugom poluvremenu.

Samo šest minuta kasnije Faruk Bezdrob pogađa za izjednačenje, a dvije minute kasnije ponovo se zatresla mreža kluba sa Grbavice. Ovaj put pogodio je Aleksa Popović.

Bilo je to zasluženo vodstvo bordo nada koje su dominirale nakon primljenog pogotka, te se jasno vidjelo da su nadmoćniji u svim segmentima. U par navrata dobro je reagovao golman Željezničara Adel Duškaj, pa se na pauzu otišlo pri vodstvu 2:1 za goste.

Tek što je počeo drugi dio novo slavlje bordo momaka i njihovih simpatizera koji su u velikom broju pratili ovaj derbi na pomoćnom terenu Grbavice.

Oglasi

Strijelac je bio u 52. minuti Seid Pramenković.

Nisu na tome bordo momci stali i jasno su željeli pokazati da su u ovom momentu mnogo bolja ekipa. Nidal Čelik je pogodio za 4:1 u 65. minuti i jasno je bilo da će tri boda na Butmir, gdje bordo selekcija igra svoje domaće utakmice.

U 74. minuti 5:1. Strijelac je Dino Turković, a u 77. minuti Harun Pločo pogađa za čak 6:1. Tako je i završio ovaj derbi od kojeg su mnogi očekivali neizvjesniji meč.

Dženan Uščuplić je bio sretan nakon meča, čula se pjesma bordo momaka, a na drugoj strani razočarenje i mnogo upitnika nad glavom.

Izabranici Fadila Žerića potpuno su podbacili, a zabrinuti su bili i šefovi Omladinske škole kluba sa Grbavice. Opravdano, jer očito je da se na Grbavici s omladinskim selekcijama posljednjih godina radi očajno.

Oglasi

Direktor omladinske škole Edin Ćurić kao i šef struke juniorskog tima Fadil Žerić, morat će dati odgovor na pitanje šta se zapravo dešava? Da li u omladinskim selekcijama pa i ovoj juniorskom postoje igrači koji "moraju" igrati. Mnogo je pitanja, ali odgovora nema. 

Sarajevo sada nakon 11 odigranih utakmica ima 31 osvojen bod i lider je na tabeli, dok je Željezničar drugoplasirani i ima 22, kao i FK Velež, ali Plavi sa Grbavice imaju utakmice manje.

Pravdu na današnjem meču dijelio je Ermin Hadžović iz Sarajeva.

Omladinska Premijer liga za juniore, 12. kolo:

FK Željezničar - FK Sarajevo 1:6 (1:2)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Željezničar: Duškaj, Šemdin, Pašić, Efendić, Šabić, Babaluk, Babić, Barimac, Alagić, Zeničanin, Hasanić.

FK Sarajevo: Šutković, Alajmović, Pramenković, Nurković, Bezdrob, Ljukovac, Čelik, Hamzić, Ibrišagić, Popović, Popović.

Top Komentari

Hanibal
Trebalo je ove juniore poslati danas u Doboj da igraju protiv sloge. Sigurno ne bi izgubili s 3 razlike.
3 0
visokohz
Redovna mušterija
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi