Sloboda osvojila Kup, pa primila 'peticu' na Grbavici: Alibašić i Efendić obilježili meč
Sa današnjeg meča na Grbavici

Zrinjski stigao Sarajevo, ali bordo tim ima meč manje

Sloboda osvojila Kup, pa primila 'peticu' na Grbavici: Alibašić i Efendić obilježili meč

Nakon što su osvojili Kup naše zemlje pobjedom nakon penala protiv FK Sarjaevo, juniori FK Sloboda Tuzla lako su pali u prvenstvu na Grbavici.

Radilo se o susretu 24. kola Omladinske Premijer lige gdje je Željezničar ugostio Tuzlake i slavio sa čak 5:1.

Plavi su mnogo bolje otvorili meč, poveli već u 12. minuti preko Aldina Efendića, ali Sloboda uzvraća golom Ajdina Duvnjaka.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima, pa Željezničar u 34. minuti pogotkom Davuda Alibašića stiže do novog vodstva. Bio je to i konačan rezultat prvog dijela.

Danas raspoloženi Alibašić u 53. minuti postiže svoj drugi pogodak i Željezničar odlazi na 3:1, te je bilo teško očekivati da se Sloboda može vratiti u meč.

U 75. minuti novi pogodak u mreži Tuzlaka. Pogodio je po drugi put Aldin Efendić.

Oglasi

Pred sami kraj konačnih 5:1 postavio je Ahmed Goletić.

Ubjedljivu pobjedu upisali su i juniori Zrinjskog rano jutros protiv Širokog Brijega.

Bilo je 4:1 za Plemiće koji su četiri pogotka postigli u prvom poluvremenu. Strijelci su bili Amir Duraković, David Ivanković, Danijel Puljić i Marko Kozina.

Kozina je nedavno debitovao i za prvi tim Zrinjskog te upisao pogodak upravo protiv Širokog Brijega. Sada je pogodio i protiv vršnjaka kluba sa Pecare.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Za Široki Brijeg jedini pogodak postigao je Luka Puljić.

Zanimljivo da Zrinjski sada ima isti broj bodova kao lider Sarajevo, no bordo tim sutra igra svoj prvenstveni meč protiv Radnika u Hadžićima i apsolutni je favorit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti