Finale Kupa BiH za juniore: Treći put u nizu FK Sarajevo ili osveta FK Sloboda za prošlu sezonu?

Repriza finala iz prošle sezone

Finale Kupa BiH za juniore: Treći put u nizu FK Sarajevo ili osveta FK Sloboda za prošlu sezonu?

Eldar Ganibegović

Trening Centar NS/FS BiH u Zenici domaćin je finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine za juniore, a sastaju se Sarajevo i Sloboda. Istom rečenicom i u maju 2023. godine mogli smo najaviti finale Kupa, doduše trećeg, a ne sedmog. 

Pogotkom Talhe Tabakovića u 87. minuti FK Sarajevo je stigao do trijumfa i trofeja, dok su gosti ostali kratkih rukava. Šta očekivati danas?

Prošlogodišnji trofej za juniore Sarajeva bio je drugi u nizu u Kupu Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da su 2022. godine također osvojili trofej i to pobjedom protiv Borca na penale.

Nešto od ovo dvoje danas će se dogoditi - ili će Sarajevo osvojiti treći trofej u nizu ili će se Sloboda osvetiti za poraz u prošlogodišnjem finalu.

Isti rivali sastali su se 27. aprila u okviru 22. kola Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine i fudbaleri Sarajeva slavili su trijumf rezultatom 2:0.

Ranije ove sezone, 18. oktobra prošle godine, u 9. kolu Sarajevo je kao gost slavilo rezultatom 3:1 i danas sigurno ima ulogu blagog favorita.

Oglasi

Pogled na tabelu Omladinske Premijer lige također dosta govori. Sarajevo je prvo s 54 boda, dok je Sloboda tek sedam s čak 22 boda manje.

No, danas će biti utakmica za trofej i tu teško da ima favorita. Meč se igra s početkom od 17 sati i ostaje samo da ispratimo meč i uživamo u predstavi nadolazećih zvijezda bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Na tribinama će sigurno biti veliki broj fudbalskih radnika, agenata i trenera koji će skautirati ove mlade momke, što će im osim borbe za trofej biti dodatni motiv.

Glavni sudija utakmice je Ernis Džemidžić iz Goražda. Pomagat će mu Dejan Stjepanović iz Banja Luke i Jure Musa iz Čitluka, dok će Dragan Todić biti četvrti sudija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi