Težak poraz juniora Sarajeva, nevjerovatan meč Borca i Željezničara uz dva penala i crveni karton

Dva zaostala meča donijela su mnogo uzbuđenja

Težak poraz juniora Sarajeva, nevjerovatan meč Borca i Željezničara uz dva penala i crveni karton

S. Mlaćo

Juniori FK Sarajevo danas su doživjeli tek prvi poraz u Omladinskoj Premijer ligi naše zemlje.

Bordo nade za vikend su očitale lekciju ljutom rivalu sa Grbavice i slavile sa čak 6:1, što je bio i malo iznenađenje jer se radilo o duelu dvije prvoplasirane ekipe, ali na terenu je bukvalno postojao samo jedan tim.

Već danas juniori FK Sarajevo za rivala su u zaostalom meču pet kola Omladinske Premijer lige imali FK Zvijezda 09 i poraženi su sa čak 3:0.

JUNIORSKA EKIPA NAKON POBJEDE NAD EKIPOM SARAJEVA REZULTATOM 3:0

Posted by FK Zvijezda 09 on Wednesday, November 1, 2023

Sve je bilo riješeno već nakon prvog dijela kada je dva puta pogodio Mahir Rahimić, da bi u 77. minuti isti igrač upisao hat-trick i završio priču na ovom meču.

Od 14 sati snage su također u okviru petog kola odmjerili juniori Borca i Željezničara iz Sarajeva.

Oglasi

Završilo je čak 4:4, iako je Borac vodio 2:0 nakon deset minuta. Dvostruki strijelac bio je Nemanja Ćetojević.

Željezničar se ipak budi i do kraja prvog poluvremena dolazi do preokreta. Strijelci su bili Babaluk, Efendić i Šabić, te je jasno bilo da će i drugo poluvrijeme biti itekako uzbudljivo.

3:3 je postavio u 63. minuti Stefan Marčetić, da bi Ernad Babaluk u 73. minuti donio novo vodstvo timu sa Grbavice i činilo se da će tri boda u Sarajevo.

Ipak, u petoj minuti sudijske nadoknade, kako se navodi u zvaničnom izvještaju s meča, drugi penal za domaće pokazuje Miloš Gigović iz Gradiške, dobro poznato premijerligaško lice.

Marčetić je uzeo loptu i ponovo pogodio te donio svom timu bod, a u taboru gostiju bili su nezadovoljni brojnim odlukama glavnog sudije meča. 

Treba istaći da je Gigović goste iz Sarajeva ostavio sa desetoricom u 58. minuti kada je isključio Nihada Barimca. 

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Kada je tabela u pitanju, Sarajevo i dalje ima 31 bod, Željeznčar je drugoplasirani sa 23, a HŠK Zrinjski ima 22, kao i FK Velež.

Borac je šestoplasirani.

Top Komentari

Ajax11
Gigovic šteli i djeci Borca , pa taj klub je propao ko kauč moj
2 0
Mostarac94
Hahahahah jbte ovi moraju stelit borcu i u juniorskim ligama hahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi