Taj čuveni Real Madrid: Juniori Željezničara otputovali na megdan svjetskom nogometnom velikanu
Željina ekspedicija na aerodromu u Istanbulu

Plavi žele ostaviti što bolji utisak

Taj čuveni Real Madrid: Juniori Željezničara otputovali na megdan svjetskom nogometnom velikanu

Samir Mlaćo

"Real Madrid", uz gromoglasni osmijeh pjevali su u nedjelju pred kraj vječitog derbija Željezničara i Sarajeva navijači kluba sa Grbavice.

Jasno je da se to odnosilo na izjavu sportskog direktora kluba sa Koševa Senijada Ibričića koji je nedavno kazao da je FK Sarajevo Real Madrid za klubove u našoj zemlji.

Nije baš direktno tako mislio Ibričić, no sportskog direktora Sarajeva svakako na Grbavici i neće spominjati. Bar do narednog vječitog derbija. Ibričić ima svojih problema u klubu sa Koševa, a na Grbavici su sa osmijehom dočekali početak nove radne sedmice.

Visoka pobjeda u derbiju i bolan udarac ljutom rivalu (3:0) svakako je poseban trenutak. Istovremeno, juniori Željezničara spremali su se za svog novog rivala.

A zove se nikako drugačije nego klub čije ime su baš izgovarali popularni Manijaci u ironičnom tonu.

Svjetski gigant Real Madrid rival je sutra juniorima Željezničara u Španiji. Jutros je ekspedicija FK Željezničara sa sarajevskog aerodroma krenula za Madrid, a svi su bili sretni i raspoloženi.

Oglasi

Izazov karijere i veliki trenutak za juniorsku selekciju i sami klub. Da živimo u neko bar malo uređenoj državi, o ovom meču pisalo bi se danima. Ali ne, proći će to tek sutra uz neki 'skromni' izvještaj. Neki će se možda i naslađivati ako bude visok rezultat, a ako ne bude tako, onda reći da je to 56. selekcija Reala, da nisu željeli da 'trpaju'. Ma znaš ti nas... Zbog čega je tako, trebamo se zapitati ama baš svi.

Nisu se ni iz FK Željezničar potrudili da jučer npr. naprave press konferenciju i najave ovaj meč juniora dva kluba. A mogli su, imali su mnogo razloga. Nakon vječitog derbija i ubjedljive pobjede, spominjala tog slavnog Reala koji je i dio jedne pjesme Manijaka već godinama, sve je moglo na još veću razinu. Ali nije...

Juniori Željezničara ovaj meč igraju u okviru Al Abtal Kupa gdje su već odmjerili snage sa Benfikom, Dinamom i Future Falcons.

Radi se o Kupu koji se igra pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Saudijske Arabije i Ministartva za sport Saudijske Arabije.

Dobro će ovaj izazov doći Plavima, iako je jasno da se radi o rivalu koji je apsolutni favorit u svakom smislu.

Oglasi

Omladinske selekcije Reala priča su za sebe, no Plavi će sigurno dati maksimum kako bi ostavili što bolji utisak. Ovaj put će to biti pod palicom trenera Mirnesa Bešića koji je ove zime naslijedio Fadila Žerića.

Sa ekipom je i direktor Omladinskog pogona Edin Čurić, ali i treneri Jasmin Krajina te Adnan Behlulović.

Od nogometaša na spisku su: Adel Duškaj, Aiman Šemdin, Benjamin Babić, Nihad Barimac, Ali Pašić, Aner Alagić, Davud Alibašić, Danin Hasanić, Sanin Mešić, Ahmed Goletić, Imad Šišić, Ernad Babaluk, Arman Džafo, Bakir Karić, Dženan Šabić, Afan Fočo i Malik Kolić.

Svi oni svakako zaslužuju veliku pažnju, a i sam meč sa Realom bit će im velika nagrada za mnogobrojni trud koji su uložili u proteklim godinama.

Nadaju se da će dobiti šansu i u prvom timu kluba sa Grbavice, a svakako da to i zaslužuju, posebno u teškim vremenima za klub kada bi ulaganje u vlastiti kadar i prodaja istih mogao biti spas za tešku finansijsku situaciju kluba sa Grbavice. Afan Fočo je u derbiju dobio šansu, ranije Dženan Šabić, zaslužuju to i ostali momci.

I da, sutrašnji meč igra se od 15 sati. Sretno Plavi, na najbolji način predstavite našu zemlju, naš nogomet i svoj klub!

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Prenos imate na Realmadrid TV ako imate IPTV ili Astra 19.2 mislim da je otkljucan preko satelita.
0 0
CRVENIDJAVOLI1922
Da ne bude kada dođete Sarajevo. Oni se isto odazivaju na Real Madrid.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti