Alibašić dao nadu Plavima za finale, ali Zvezda se na kraju radovala

Beograđani u drugom dijelu sve riješiti i sada i čeka Rijeka

Alibašić dao nadu Plavima za finale, ali Zvezda se na kraju radovala

Juniori FK Željezničar poraženi su na Kupu prijateljstva na Zlatiboru od vršnjaka iz Crvene zvezde.

Zvezda je slavila 3:1 te tako prošla u finale.

Plavi su se dobro držali skoro do 60. minute, a onda poklekli i upisali častan poraz.

Željezničar je poveo preko Davuda Alibašića u nadoknadi prvog dijela. Sjajni Davud Alibašić je sjajno prošao i onda lijepo matirao golmana Zvezde te pokazao svoj bogati potencijal.

Radi se o napadaču koji je postigao devet pogodaka u nedavnoj završenoj sezoni Omladinske Premijer lige te bio ključna figura u pojedinim utakmicama. Očekuje se da gotovo sigurno šansu dobije u seniorskoj momčadi naredne sezone.

Plavi su kasnije ipak upisali poraz, a sve je riješeno u deset minuta.

Oglasi

Teofilović je pogodio u 58. minuti za 1:1, da bi Mišić u 64. minuti pogodio za 2:1.-

Po drugi put Teofilović pogađa situaciju jedan na jedan i donosi Zvezdi 3:1, te je jasno bilo da će Beograđani upisati nova tri boda.

U finalu će Zvezda igrati protiv Rijeke koja je savladal Budućnost 3:0.

Turnir prijateljstva, Zlatibor:

FK Crvena zvezda - FK Željezničar 3:1

Crvena zvezda: 1 Bekonja, 2 Stojković, 3 Ristovski, 5 Gudelj, 6 Manojlović, 7 Mišić, 8 Ranković, 9 Teofilović, 10 Tošić, 11 Storebra, 21 Mandić, 23 Gačić.

Rezerve: 12 Dragović, 4 Pavlović, 14 Bulatović, 15 Trač, 16 Zorić, 17 Knežević, 18 Cvetković, 19 Vahitov, 20 Yutong, 22 Stolić.

Željezničar: 92 Alibašić, 5 Pašić, 6 Barimac, 7 Babaluk, 8 Karić, 9 Alibašić, 20 Hamurović, 21 Mešić, 23 Šabić, 25 Šemdin, 31 Alagić.

Rezerve: 40 Duškaj, 14 Efendić, 18 Zeničanin. 19 Džano, 22 Halilović, 24 Kolić, 26 Hasanić, 29 Goletić.

Top Komentari

Oblivion
Samo da podsjetim da je to AKADEMIJA osvojila već. Ostali mogu samo u rupe da bleje. Pogotovo komšinica željana bijedna i sirotinjska.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi