Vlada KS za južnu tribinu na Grbavici izdvojila 4.7 miliona, za radove na Koševu 500.000 KM

Usvojeni važni projekti za sport

Vlada KS za južnu tribinu na Grbavici izdvojila 4.7 miliona, za radove na Koševu 500.000 KM

E. Čaušević

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je višemilionski projekat izgradnje južne tribine na stadionu Grbavica, a također radi se i na rekonstrukciji travnjaka na Koševu, te izgradnji stadiona na Bjelašnici.

Ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo, Kenan Magoda, na današnjoj press konferenciji potvrdio je da je usvojen višemilionski projekat kada je u pitanju izgradnja južne tribine na stadionu FK Željezničar vrijedan 4.7 miliona KM.

Magoda je poručio da je to najvažniji prokekat u sportu koji je usvojen od strane Vlade KS, te da će isti biti urađen u saradnji s Opštinom Novo Sarajevo.

"Zakon o sportu će uskoro doći na skupštinske klupe, a ono na šta sam ponosan je odluka Vlade KS da usvajamo rekordne iznose za infrastrukturu u ukupnom iznosu od 12 miliona KM. Najvažniji projekat u sportu kojeg je Vlada KS usvojila je da idemo u izgradnju juga na Grbavici u ukupnoj vrijednosti od 4.7 miliona KM u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo koja će uskoro pokrenuti sve procedure kako bi radovi krenuli u što bržem roku", izjavio je danas Magoda.

Također, ministar kulture i sporta Vlade KS otkrio je i da se radi na rekonstrukciji stadiona Asim Ferhatović-Hase.

"Sa Opštinom Centar radimo na rekonstrukciji i izmještanju novog travnjaka na lokalitetu stadiona 'Asim Ferhatović Hase' vrijednog 500.000 KM", dodaje Magoda.

Pored ovih projekata Magoda je poručio i da se ne smije zaboraviti i projekat izgradnje stadiona na Bjelašnici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne smijemo zaboraviti da na Opštini Trnovo imamo sportski projekat izgradnje sportskih terena. Prošle godine smo izdvojili 500.000 KM, a ove godine smo dodali još 500.000 KM za izgradnju stadiona na Bjelašnici koja će uz sportsku dvoranu i stadion na otvorenom popuniti smještajne kapacitete ta da će klubovi iz regiona i Evrope moći svoje pripreme raditi na olimpijskoj planini, a time unaprijeđujemo razvoj turizma, ne samo tokom zime nego i tokom ljeta", zaključio je Magoda.

Treba istaći i da će 400.000 KM biti izdvojeno za projekat sanacije postojećeg krova i sanacija svlačionica Sportske dvorane JU KSIRC Ilidža "Sabit Hadžić". 500.000 KM ide za projekat ugradnje solarne gotonaponske elektrane na Sportskoj dvorani "Goran Čengić" na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Postena raspodjela. Po velicini klubova, po tradiciji, po popularnosti po posjecenosti, po broju navijaca, po omiljenosti u BiH, po omiljenosti u regionu, po ostvarenom uspjehu u europskim takmicenjima. Taman je ovo odnos izmedju dva kluba izrazen u km.
2 10
pjanke.sa
Po kojem ovo pravilu se dijeli i zasto? Ko to dodjeljuje pare kao da su njegove? Nadam se da ce djelovati SIPA ovdje jer jedino je ispravno da Vlada ulaze ravnopravnu u infrastrukturu! Samo recite slijedeci put da ste vi samo uradili svoj stadion, od terena pa do tribina.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi