Borba za prvaka: Zrinjski siguran, Vrban i Mehmedović 'sredili' Tuzlu, Jahić junak Željezničara
Vrban se nalazi u nevjerovatnoj formi, sada je upisao hat-trick

Ko će do titule u kadetskoj kategoriji

Borba za prvaka: Zrinjski siguran, Vrban i Mehmedović 'sredili' Tuzlu, Jahić junak Željezničara

Samir Mlaćo

Nastavlja se bitka za prvaka u Omladinskoj Premijer ligi za kadete naše zemlje.

Zrinjski je i dalje lider na tabeli, te Plemići žele tu ostati do kraja. U završnici se igra Elitna liga prvih šest timova, a Zrinjski je savladao FK Borac u subotu sa čak 4:0.

Antonio Arapović je pogodio dva puta, dok su po jedan pogodak dodali Teo Mikulić i Ante Spajić.

Kadeti FK Sarajevo su opravdali ulogu favorita kod FK Tuzla City.

Bordo nade su slavile sa čak 5:2, a istakli su se ove sezone sjajni Kenan Vrban i Anes Mehmedović. Vrban igra u životnoj formi i vjerovatno će ovaj mladić uskoro dobiti šansu i u prvom timu.

Isto se može reći i za Mehmedovića koji je postigao dva pogotka u Tuzli, dok se Vrban zaustavio na tri.

Oglasi

Za Tuzlu City strijelci su bili Selmir Ćerimić i Vezir Nezirović.

Kadeti Željezničara slavili su kod Veleža 1:0. Jedini strijelac za goste bio je Džan Jahić, sin nekadašnjeg bh. reprezentativca i bivšeg člana Željezničara Sanela Jahića.

Do kraja sezone u borbi za prvaka ostala su još četiri kola. U narednom kolu vječiti derbi igraju Željezničar i Sarajevo, dok Zrinjski dočekuje Tuzlu City i apsolutni je favorit.

U Banjoj Luci igraju Borac i Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Zrinjski trenutno ima 64 boda, Sarajevo je na 60, a Borac na 56. FK Željezničar ima 50, ali i utakmicu manje protiv Veleža.

U razvojnoj ligi za kadete vidjeli smo remi GOŠK-a i Širokog Brijega (1:1), te gostujuće pobjede Zvijezde 09 kod Igmana, te Posušja kod Sloge iz Doboja. U oba meča bilo je 2:1 za goste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi