Željin veliki talenat napravio iznenađujući transfer
FOTO: fkz.ba

Dobio i šansu u prvom timu Željezničara, no brzo se odlučio za odlazak

Željin veliki talenat napravio iznenađujući transfer

Samir Mlaćo

Jedan od najvećih talenata FK Željezničar Neriman Kočević odlučio je ovog ljeta napustiti Grbavicu.

Kočević se povezivao sa HNK Rijeka, činilo se da je sve dogovoreno, te se lijepim riječima oprostio od Grbavice.

“Igrati za ovaj klub bila je privilegija, čast i prije svega velika odgovornost. Želio bih se zahvaliti svim trenerima, igračima, ekonomima, Upravi te navijačima na najljepše četiri godine u mom životu. Volim te najviše i vidimo se ponovo”, napisao je Kočević.

Ipak, karijeru mladić rođen 2004. godine u Goraždu neće nastaviti u Rijeci, nego u niželigašu NK Orijent 1919.

Potvrdili su to iz ovog kluba te naveli da su dobili kvalitetno pojačanje s obzirom da se radi o omladinskom reprezentativcu BiH.

”Dogovorili smo povratak Matea Monjca iz Slaven Belupa do zime. Mateo je uoči odlaska bio naš ponajbolji igrač, a rekao bih i ponajbolji igrač lige. Došao je i veznjak Neriman Kočević s kojim smo potpisali dvogodišnji ugovor. Što se mladih igrača tiče nastojali smo da odu na posudbu barem u novoformiranu Drugu NL”, kazao je dopredsjednik Orijenta Marko Koljanin.

Oglasi

Kočević je pred kraj prošle godine potpisao ugovor sa FK Željezničar.

Tada je istakao da su njegovi snovi da zaigra za u plavom dresu i slavi ispred južne tribine.

Dobio je minutažu i u prvom timu, ali se sada odlučio na odlazak.

Da li je napravio pravi potez ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Orijent je nakon pet kola u drugom rangu hrvatskog nogometa posljednjeplasirani sa samo četiri boda i još uvijek ne zna za pobjedu.

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shojich07
Na žalost ide ondje gdje će imati priliku da napreduje, gdje neće razmišljati da će dobiti platu za taj mjesec, gdje će ga vidjeti i moći će eventualno napraviti neki transfer u veću ligu. Nije samo Željezničar u pitanju, nego 90% lige je takvo. Igrač "oprašta" dugove za "slobodne" papire....
7 1
vuckobih
Tužno i žalosno bolje da si ostao u Željkana još par godina, naša liga je ako ništa bolja od te razvojne. Sretno momak.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi