Dva prekida i dva gola u Banovićima za remi Slobode i Željezničara

Bez pobjednika u duelu starih rivala

Dva prekida i dva gola u Banovićima za remi Slobode i Željezničara

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda i Željezničar remizirali su (1:1) u susretu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranom u Banovićima.

Jaka kiša koja je pala pred sam početak utakmice u Banovićima itekako je pokvarila ugođaj i otežala je igru jer je teren bio potopljen.

To je i razlog što u prvom dijelu nismo vidjeli previše uzbuđenja na terenu. Pokušavali su igrači oba tima nešto napraviti, ali sve je to bilo veoma siromašno.

Sloboda je u 15. minuti imala pokušaj preko Vranješa iz slobodnog udarca, Bender je odbranio, a jedini šut u okvir gola gostiju u prvom dijelu imao je Santos, no Bukvić je siguran.

Bilo je tu još nekoliko solidnih i opasnih pokušaja, no potopljeni teren je onemogućio prave šuteve i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Oglasi

Nešto bolji uslovi za igru donijeli su i aktivniju igru u drugom poluvremenu. To je u 53. minuti donijelo i pogodak do kojeg su došli gosti.

Jasmin Osmić ruši Santosa u naletu prema golu, sudija Martinović mu oprašta drugi žuti karton i dodjeljuje samo prekršaj za goste. Iz njega Plavi stižu do vodstva.

Semir Štilić je ubacio loptu, Joseph Amoah ju je malo dirao, a na pravom mjestu se našao Armin Hodžić, koji postiže pogodak za 1:0.

Iz poštovanja prema svom nekadašnjem klubu mladi veznjak Plavih s Grbavice nije slavio ovaj pogodak.

Sloboda se potom probudila i krenula je po izjednačenje. Mogli su do njega doći već u 62. minuti, no Delić je upropastio dodavanje Maksimovića i nije uspio zabiti s nekoliko metara postići pogodak.

Oglasi

U 69. minuti Sloboda dolazi do izjednačenja. Delić ubacuje nakon prekida, Maksimović prebacuje loptu do Kemala Osmankovića koji pogađa za 1:1. Gosti su signalizirali ofsajd, no sudija se nije oglasio, a prema snimku čini se da je pogriješio. 

Osmanković kao ni Hodžić nije slavio gol protiv tima u kojem je ponikao i u kojem je proveo dobar dio karijere.

Sloboda je i nakon gola bila nešto bolji rival. Igra Željezničara raspala se nakon vodećeg gola kada je Edis Mulalić odlučio napraviti određene rokade u timu, pa na kraju Plavi mogu biti zadovoljni jednim bodom iz Banovića jer je domaći tim imao više od igre u završnoj fazi meča.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Sloboda - Željezničar 1:1

FK Sloboda: Bukvić, Devedžić, Čivić, Osmanković, Mehmedović, Komazec, Osmić, Vranješ, Vošnjak, Osmić, Delić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar:Bender, Galić, Drina, Kosorić, Malić, Hodžić, Beća, Amoah, Štilić, Santos, Haračić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
sda opet uzela stvari u svoje ruke pa zelju spasile sudije. steta za slobodu sto ih ovako zaklase, ali sta ces, navikli smo svi na lakrdije kada igraju komsije.
9 17
Hadzija123
Nije bio ofsajd jedino ako se i Bender racuna kao zadnji igrac a Boze dragi ko nama sudi utakmice pa.momak bio metar u ofsajdu
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti