Nermin Bašić ponudio ostavku!

Nakon Širokog Brijega

Nermin Bašić ponudio ostavku! · Udarna vijest

Midhat Šljivak

Trener FK Željezničar Nermin Bašić ponudio je ostavku nakon meča protiv Širokog Brijega.

Željezničar je prekinuo negativnu seriju rezultata večeras na Grbavici. Plavi su slavili 2:1 pogotkom Krpića u posljednjim sekundama meča protiv Širokog Brijega.

Nermin Bašić nije krio zadovoljstvo zbog pobjede, a zatim je šokirao sve ponudivši ostavku na mjesto trenera.

"Zaslužena pobjeda, došla je malo kasno. Stvorili smo nekoliko prilika i na kraju hvala Bogu prekinuli crni niz. Na kraju je igralo pet igrača do 21 godine, čestitam tim momcima što su dali sve od sebe."

"Ključna stvar je bilo prebacivanje na 3-5-2 i krenuli smo na sve ili ništa. Savladali smo kvalitetnog protivnika. Čestitam momcima, prošli smo pakao u proteklih mjesec dana", rekao je Bašić i dodao je:

"Poslije Slobode nisam želio da idem, ali sada stavljam funkciju na raspolaganje bez obzira na ovu pobjedu. Smatram se odgovornim, vruća mi je glava. Na raspolaganje dajem svoju funkciju, to je to".

"Ova pobjeda ništa ne mijenja. Nisam želio ostaviti momke na cjedilu, smatram se odgovornim za pet poraza. Htio sam to i poslije Slobode, ali nije bio dobar trenutak jer teško je naći trenera za tri dana. Hvala vam na saradnji".

Komentar Bašića nakon utakmice nije slutio da će ponuditi ostavku na mjesto trenera Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bili smo bolji. Dobro je što je bilo pet igrača ispod 21 godine. Nevjerovatnih 35 dana iza nas, toliko turbulencija, toliko stresa...

"Hvala na dočeku aplauzom i dočekali su nas na najbolji način. Povratak Želje u velikom stilu i mnogo nam znači pred veliki derbi", rekao je Bašić i nije želio puno o derbiju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

avalkaB
bebo ostaniii, moraš poraz na koševu da okusiš
8 1
kurjak
Jel zakasnio za Oskara za ovu godinu?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi