Nakon burnog ponedjeljka, na Grbavici mir i fokus na vječiti derbi
FOTO: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Odrađen novi trening, Mekić se vraća, Beća napušta Grbavicu?

Nakon burnog ponedjeljka, na Grbavici mir i fokus na vječiti derbi

Samir Mlaćo

Mirno je na Grbavici nakon pobjede nad Širokim Brijegom (2:1) i sasvim neočekivanog poteza šefa struke Nermina Bašića.

Plavi su slavili 2:1 pogotkom Sulejmana Krpića u sudijskoj minuti i to će im sigurno dobro doći, kako zbog nova tri boda, tako i zbog atmosfere u ekipi i samopouzdanja.

Nermin Bašić je nakon Širokog Brijega ponudio mandat Upravi kluba, a oni su istu noć reagovali i dali Bašiću te nogometašima potpunu podršku.

Koliko će to značiti stručnom štabu i nogometašima da ih dodatno motiviše pred vječiti derbi na Koševu, pokazat će se u nedjelju u večernjim satima.

Plavi su danas na Grbavici odradili novi trening, a isti je odrađen na glavnom terenu stadiona Grbavica.

Oglasi

Sutra je zakazana press konferencija u 10:30 sati, kao najava za najveći bh. derbi, a dobra vijest za Bašića svakako je povratak veziste Nedima Mekića.

Mekić je zbog tri žuta kartona propustio Široki Brijeg, a svi se nadaju da će na Koševu ponoviti igre sa početka sezone, a nikako sa posljednjih utakmica gdje se uklopio u loše igre cijele ekipe i veliku krizu rezultata.

Svi ostali igrači će biti na raspolaganju, a Bašić će pred sami meč odlučiti ko će na megdan ljutom rivalu.

Određenih dilema svakako ima, što će ovisiti od taktičke postavke, a da li će Bašić koji itekako poznaje Simona Rožmana iz slovenskog prvenstva, pokušati spremiti iznenađenje, ostaje da se vidi.

Treba istaći da u kadru za utakmice Željezničara već četiri utakmice nema veziste Omara Beće (21).

Oglasi

Beća navodno nije u planovima stručnog štaba i mogao bi uskoro napustiti Grbavicu. Nastupio je tek 18 minuta protiv FK Borac (2:0), a zatim četiri utakmice ispratio sa klupe, bez minutaže.

Kasnije više nije bio ni u kadru i očigledno da će napustiti Grbavicu, možda već na zimu, jer su mu utakmice itekako potrebne.

Kako je već poznato, nedjeljni meč FK Sarajevo - FK Željezničar igra se od 20:45 sati uz direktan prijenos na Arena Sport te tekstualni prijenos na portalu SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu će dijeliti Miloš Gigović iz Gradiške sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Damirom Lazićem iz Brčkog.

Četvrti sudija je Dragan Petrović iz Banja Luke. Kontrolor je Radislav Vukasović iz Trebinja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi