Bašića pitali za provokaciju Jakovljevića i šutnju sa klupe gostiju

Stoper Zrinjskog nakon gola potrčao ka Plavima

Bašića pitali za provokaciju Jakovljevića i šutnju sa klupe gostiju

Samir Mlaćo

Željezničar je u velikoj krizi.

Plavi su večeras poraženi u Mostaru i sada si bliže donjem dijelu tabele.

U Mostaru su imali bod do sudijske nadoknade, ali pali su skoro sa zvukom sirene, kao i protiv GOŠK-a.

"Čestitam Zrinjskom na pobjedi. Stvarili su mnogo prilika, a mi smo se fokusirali na defanzivu. Bili smo borbeni, a ovo je treća -četvrta utakmica da primamo gol u sudijskoj nadoknadi. U velikoj smo krizi, ali ne smijemo gubiti glave. Teško nam je svima, ali Bože moj. Idemo se 'fajtati', na neke stvari ne možemo utjecati", rekao je Bašić na press konferenciji.

Da li je limitiranost ekipe došla do izražaja?

"Svi momci su dobili šansu, dosta rotiram... Pokušavamo napraviti najbolje sa onim što imamo, neću pritisak za njih, ja sam najodgovorniji za trenutno stanje".

Da li će te razgovarati sa Upravom o vašem statusu?

Oglasi

"Ne znam da li i dalje imam podršku, to morate pitati njih. Nije do mene, to treba pitati sportskog direktora i ljude u klubu. Ja imam energiju, volim Želju".

Jedan od novinara je pitao Bašića kako niko sa klupe Željezničara nije reagovao kada je defanzivac Zrinjskog Slobodan Jakovljević prišao klupi Željezničara i slavio pogodak za 1:1. Prethodno je Jakovljević kako se moglo vidjeti na TV imao verbalni obračun sa nekim sa klupe gostiju te je dobio žuti karton, a prema informacijama SportSport.ba sa lica mjesta radilo o pomoćnom treneru Jasminu Kolašincu. Navodno se Jakovljeviću nije dopalo kada su Plavi dali pojedine instrukcije igračima, a koje su se odnosile i na samog Jakovljevića. 

"Vi ste bili ekipa boraca, Jakovljević vam psuje, a niko ne reaguje na to. Zašto?", pitao je novinar.

"Ne znam... Nije to samo problem na ovoj utakmici. Ima tu dosta stvari za koje ne znam zašto se dešavaju Želji. Neću da pričam i danas je bilo vidljivo, vidljive su bile na pet utakmica od osam odigranih. Ne bi vam znao dati odgovor, izvinjavam se".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Željezničar u četvrtak u Kupu gostuje ekipi Slobode iz Tuzle, a zatim dočekuje Široki Brijeg, lidera na tabeli.

Plavi će protiv Širokog biti i bez Nedima Mekića

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

avalkaB
Izdrži bebo do derbija :*
6 0
enko
Primas u nadoknadi a i dajes golove,igman itd,itd.nisi ti za zelje a ni za premijer lige.vrati se u travnik i probaj ga vratiti u prvu ligu jer se tamo jos uvjek moze stimati.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi