Dva u jednom: Željezničar zaboravio pobijeđivati, ali i zabijati golove

Umjesto plavog, na Grbavici sivo proljeće

Dva u jednom: Željezničar zaboravio pobijeđivati, ali i zabijati golove

Admin Čaušević

Na današnji dan 2010. godine Željezničar je pobjedom nad Travnikom (2:0) slavio preuzimanje prve pozicije čime je trasiran put ka osvajanju titule te prekidu dugogodišnjeg posta bez trofeja.  

I 11 godina kasnije Željezničar ponovo "posti", prije više od jednog desetljeća se "ustezao" od trofeja, a sada je to od pobjeda i golova što je zaista poražavajuće za velikana s Grbavice.

Osim što su zaboravili pobijeđivati Plavi su zaboravili i postizati golove. Podatak da izabranici Amara Osima na pet ligaških mečeva u 2021. godini nisu postigli gol djeluje nerealno, ali je stvaran u potpunosti.

Računajući i dva završna kola jesenjeg dijela Željezničar je u nisu od sedam ligaških mečeva bez pobjede, što je najduži negativni niz u historiji Premijer lige sa sarajevski tim.

S porazom od Slobode (0:1) nadmašen je niz od šest mečva bez trijumfa ostvaren u sezoni 2018/2019 te oni iz sezona 2009/10 te 2005/06.

Serija od 483 minute bez postignuog gola u prvenstvu je najcrnja za Željezničar u historiji Premijer ligi i vjerovatno jedna od najdužih gledajući i sve ostale klubove.

Navijači Željezničara tokom pauze između dvije sezone sanjaju plavo, a u 2021. godine ih je dočekalo sivo proljeće.

Istina, i sudijske odluke ove polusezone ne idu u korist Željezničara. Bilo je tu diskutabilno poništenih golova, dosuđenih i nedosuđenih penala zbog čega u Zvorničkoj 27 opravdano treba da budu kivni na sudijski komitet jer da je suđenje bilo ispravno ne bi ni došlo do crnih serija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neko bi trebao odgovarati za brojne probleme u igri i rezultatima, a ko, to je već pitanje za klupsko rukvodostvo jer u godini kada Željezničar slavi 100 godina postojanja ovakve stvari su definitivno nedopustive.

I da, Željezničar je posljednji trijumf upisao prije 115 dana protiv Zrinjskog (1:2), a gol fali već od 6. decembra i poraza od Krupe (1:2).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ajanbrrin
Nema veze sto je sve bezveze uz tebe smo i kad je najteze!
10 4
Gluha1987
Pusite ga pitari! **** vas usta ovaj novinarcic
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi