Al-Tuwaijri pred GOŠK: Biće interesantna utakmica, imamo ideju i plan

Velika kriza na Grbavici, ne smiju pomisliti na novi kiks

Al-Tuwaijri pred GOŠK: Biće interesantna utakmica, imamo ideju i plan

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Pred nogometašima Željezničara novi ispit je sutra u Gabeli. Rival će u okviru 18. kola Premijer lige biti NK GOŠK od 16 sati, a ovaj meč veoma je bitan za oba tima.

Oba tima vode bitku za opstanak i bodovi su im prijeko potrebni. Ispred FK Željezničar meč je najavio šef struke Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

On se do sada nije proslavio na klupi Željezničara, iako je imao samo riječi hvale za svoju ekipu protiv Posušja i Veleža.

U ta dva meča Plavi su osvojili samo jedan bod.

"Ovo je posljednja utakmica pred pauzu, radujemo se tome. Neki igrači se oporavljaju ove sedmice, neki su se oporavili i nadamo se da će većina njih biti spremna za sutra. I dalje nam nedostaje nekoliko igrača, ali bi utakmica trebala biti interesantna.

GOŠK je tim koji igra na poseban način, imaju svoj stil igranja pogotovo kod kuće. Pripremamo tim koji je odgovarajući za takvu vrstu igre. Idemo sa planom i idejom kako igrati protiv njih i nadamo se najboljem rezultatu", rekao je trener iz Saudijske Arabije.

Oglasi

Kod Željezničara pravo nastupa nema kartonirani Edin Biber, a u tim bi se trebao vratiti Sulejman Krpić. Posljednji meč u Željezničaru ukoliko dobije minutažu odigrat će iskusni Aleksandar Kosorić.

Kosorić je to tokom sedmice najavio u razgovoru za SportSport.ba.

"Vidjet ću šta će biti dalje dok malo glavu smirim. Ovo je baš sok za mene, emocije me tresu, ali moralo je nekad doći i do ovoga", rekao je Kosorić za SportSport.ba.

Ovaj 36-godišnji štoper prvi put je dres Željezničara nosio u periodu od 2014. do 2017. godine, a drugi put je na Grbavici bio od 2019. godine pa do danas.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija meča u Gabeli bit će Miloš Gigović iz Gradiške. Treba istaći da će Željezničar imati i veliku podršku svojih navijača koji u jutarnjim satima kreću put Gabele.

Za igru svojih ljubimaca nemaju šta puno reći, osim opravdanih kritika, no ističu da će u velikom broju otići i ponovo biti uz voljeni klub u posljednjoj utakmici ove godine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Sretno Željo, ABD da se iščupate iz ovog sranja uskoro. Bolje i vas slušati nego gledati *****e i ******e. Hz istok
2 1
mitoza
Sta reci poslije ovakvog naslova nego okrenimo se poljoprivredi !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti