FK Željezničar potpisao saradnju sa FS Saudijske Arabije, dio zimskih priprema odradit će u Španiji
Foto: FK Željezničar

Oglasili se zvaničnim saopštenjem

FK Željezničar potpisao saradnju sa FS Saudijske Arabije, dio zimskih priprema odradit će u Španiji

Endin Čaušević

FK Željezničar prolazi kroz veliku rezultatsku krizu, a navijači kluba s Grbavice nadaju se da će zimski prelazni rok donijeti prijeko potrebne promjene u ovom timu. Jedan od tih koraka trebala bi biti saradnja sa Fudbalskim savezom Saudijske Arabije oko posebnog programa koja je ozvaničena danas u Plavom salonu.

Naime, Željezničar je jutros saopštio da je potpisan ugovor sa Future Falcons čime je klub s Grbavice i zvanično postao dio programa FS Saudijska Arabije.

U pitanju je razvojni program, a navedeni koncept pruža platformu za razvoj igrača i trenera, te predviđa saradnju na mnogim nivoima.

Željezničar je jutros u Plavom salonu ozvaničio saradnju sa Saudijcima, te su javnosti putem saopštenja objasnili o čemu se radi.

"Ovaj koncept pruža snažnu platformu za razvoj igrača i trenera te predviđa saradnju na selekciji, probne nastupe, zajedničke turnire i pripreme timova kao i saradnju na drugim poljima.

Oglasi

Jedan od elemenata koji će omogućiti bolje uslove je i činjenica da će FK Željezničar dio zimskih priprema obaviti u modernom trening centru Future Falcons programa koji se nalazi u blizini Barcelone u Španiji", navodi se, između ostalog, u saopštenju Plavih.

"Cijenim krucijalnu saradnju sa FK Željezničar u razvoju naših mladih igrača, obzirom da se naš program fokusira na fudbalske vještine kao i na razvoj ličnosti kroz treninge i kontinuiranu edukaciju. Ovo partnerstvo predstavlja značajan korak naprijed jer je u skladu sa našom posvećenošću njihovom razvoju. Ono omogućava sticanje vrijednog iskustva i Future Falcons program je posvećen obezbjeđenju neophodnih resursa i kreiranju okruženja neophodnog za uspjeh", rekao je generalni direktor programa Future Galcons Ghassan Felemban.

Također, i iz FK Željezničar su dali komentar na novu saradnju koja je potpisana.

"Današnjim potpisom smo formalizirali naše partnerstvo i stvorili pravni osnov za unapređenje i proširenje saradnje na obostranu korist. Očekujemo da će prvi efekti ove saradnje na svim poljima biti vidljivi već tokom zimske prvenstvene pauze", rekao je Jusuf Tanović.

Na potpisu je bio i Romeo Jozak koji je tehnički direktor u FS Saudijska Arabije, te je objasnio zašto su izabrali baš Željezničar za saradnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za saradnju smo ciljano odabrali Željezničar jer se, kao i u drugim slučajevima, radi o najvećim klubovima u tim državama u kojima vlada veliki pritisak da se ostvare najbolji rezultati i mi se nadamo da ćemo kroz ovu saradnju stvoriti uvjete da se oni i ostvare u skoroj budućnosti paralelno sa razvojem naših igrača i trenera".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...u NK Selji uskoro u spicu napada Ahmed ibn Musawi Al Thani,17 godina,visina 1,52m,tezina 147kg,razrook i jedna noga kraca...standardni prvotimac u napadu...inace Seikov necak HAhaHaHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH...
4 2
user1676370670
Mozete se pripremati u spaniji za drugu ligu samo..sve nesto zavijeno umotamo..Ima linsta konkretno?pare pojacanja,infrastruktura...****la vas takva saradnja.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi