FK Željezničar o nastavku Premijer lige: Upoznati smo sa stavom navijača, ali nemamo utjecaj na to

Plavi sa drugog mjesta otišli na neočekivanu pauzu

FK Željezničar o nastavku Premijer lige: Upoznati smo sa stavom navijača, ali nemamo utjecaj na to

S. Mlaćo

I nogometaši Željezničara su na neočekivanoj pauzi. Plavi rade po programu i uputama koje su dobili od stručnog štaba, te nije poznato kada će se prvenstvo nastaviti.

Navijači Željezničara apsolutno nisu za opciju prekida prvenstva, s obzirom da bi njihov klub tako završio drugi i 'izgubio' bitku sa ljutim rivalom FK Sarajevo u borbi za prvaka.

Pojavile su se i određeni prijedlozi kada bi prvenstvo moglo biti nastavljeno, pa smo u FK Željezničar pitali kada se oni nadaju početka prvenstva i koji bi to bio optimalni termin, iako je o tome teško govoriti.

"Zbog trenutne situacije i donesenih mjera zaista je nezahvalno prognozirati kada bi se prvenstvo moglo nastaviti, ali mislimo da u slučaju da bude nastavljeno to neće biti prije 24. maja", istakli su sa Grbavice za SportSport.ba.

Priznaju da su upućeni sa stavom navijača koji ne žele prekid prvenstva i kraj sezone po trenutnom stanju na tabeli.

"Naravno da smo upoznati sa stavovima i željama naših navijača. To je njihov stav, ni mi ne bismo bili sretno ako sezona bude okončana, ali nemamo utjecaj na to".

Špekuliše se da bi Premijer liga mogla biti nastavljena, te da se prvenstvo završi bez navijača, odnosno bez publike na stadionima. Na Grbavici su svjesni koliki bi to bio gubitak za njih s obzirom na posjetu koju imaju u svakom domaćem meču.

"Iako znamo da se fudbal igra zbog navijača, te da bi naš klub bio na najvećem gubitku zbog toga što imamo najveću podršku sa tribina, ukoliko to bude jedna od mogućnosti najvjerovatnije da bismo pristali. Željo i u toj sitaciji nije bez podrške navijača. Privrženost klubu oni su pokazali i provedenom akcijom i uplatom donacija za utakmicu sa Čelikom".

Veliko je pitanje kako će klubovi preživjeti trenutnu situaciju. Prihoda nema, a igrači, treneri te svi zaposlenici naravno očekuju svoje plate.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Hrvatskoj je su nogometaši i zaposlenici NK Osijek pristali na smanjenje plata na 50 posto. Kakvi su planovi FK Željezničar po ovom pitanju?

"Još nisu donešene nikakve odluke u vezi s pitanjem, ali sve opcije se razmatraju. Ova situacija još nije zabilježena u historiji, tako da nema pravila niti možemo predvidjeti šta će se dešavati u narednim danima", dodali su sa iz FK Željezničar za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rivaldo
Bolje za vas da se prekine i da Sarajevo proglase za prvaka, nego da se ugasite, jer za kifle nemate. Valja davati plate igracima i to je vasoj upravi puno veci problem nego titula, koju necete osvojiti ni ako se nastavi, ako cemo realno, jer za to nemate kvalite.
7 8
Matija Matko
Niste mi jasni nikako. Damo vam 12 bodova fore, okoncaju se 2 puna kruga prvenstva i opet zavrsimo ispred vas 3 boda razlike. Ko se pita kako 12 bodova evo vam jednostavna racunica: 2 derbija u igri je 6 bodova, za svaki bod koji protivnik uzme tebi je bod manje koji si mogao uzeti a nisi. Dakle 6+6=12. I sve to stoji dobili ste nas 2x kako mi mozemo biti sampioni, e pa drugovi drugarice ligu igra 12 timova, a ne samo Željo i Sarajevo i zbog toga i imamo tabelu jer da mahala odlucuje imali bi 12 šampiona a ne 1. Lijep pozdrav. #StayHomeStaySafe
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi