FK Željezničar objavio važno saopštenje za navijače

Gdje ide novac od članskih kartica, šta se sprema za vječiti derbi?

FK Željezničar objavio važno saopštenje za navijače

Samir Mlaćo
Navijači Željezničara u velikom broju podržali su akciju učlanjenja u klub.

Prvobitni cilj je bio 10.000 članova, no sada je ta brojka dostigla 11.153, a a akcija i dalje traje.

Na Grbavici su tako ostvarili dobit od 220.000 KM, a danas su saopštenjem za javnost iznijeli informaciju kako će potrošiti navedeni novac.

“Sredstva će biti utrošena na sljedeći način:

-Saniranje duga prema komercijalnoj banci po osnovu ugovora o lizingu za kupovinu LED displeja (24.595,91 KM)

-Izmirenje poreskih obaveza za mjesec januar 2022. godine (57.700,18 KM)

Oglasi

-Saniranje duga po osnovu obaveza kluba u postupku licenciranja kod Nogometnog saveza BiH (137.703,91 KM)

Kada je u pitanju proces saniranja duga po osnovu obaveza kluba u postupku licenciranja, do sada je, od ukupnog broja predmeta, rukovodstvo Kluba pozitivno riješilo 60 posto predmeta. Aktivnosti vezane za licenciranje se intenzivno nastavljaju u narednom periodu.

"Fudbalski klub Željezničar se još jednom zahvaljuje svim navijačima, simpatizerima i prijateljima Kluba koji su pokrenuli akciju učlanjenja i izvršili uplatu članarine. Sredstva prikupljena ovom jedinstvenom akcijom su od iznimne važnosti za opstanak Kluba i prevazilaženje jedne od najvećih kriza u historiji Fudbalskog kluba Željezničar.

Ovim putem pozivamo sve naše navijače, simpatizere i prijatelje da podrže drugu akciju navijača Fudbalskog kluba Željezničar, a to je kupovina 10.000 ulaznica za gradski derbi po jedinstvenoj cijeni od 20 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O namjeni utroška tih sredstava, Fudbalski klub Željezničar će blagovremeno obavijestiti svoje navijače i cjelokupnu javnost“, stoji u saopštenju na zvaničnoj stranici kluba sa Grbavice.

Čelnici Željezničara na ovaj način žele pokazati transparentnost u radu, što će svakako obradovati armiju navijača.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Didier_Drogba
Samo transparentno i pošteno. Idemo još jače!
14 4
plemic
puno uspjeha i u sanaciji duga i u derbiju.
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi