Željin omladinac 'pokupio' simpatije: Svaki od nas sanja da zaigra za prvi tim, moj san se ispunio
Beća u duelu prvog kola protiv Borca

Najavio i subotnji meč sa Posušjem

Željin omladinac 'pokupio' simpatije: Svaki od nas sanja da zaigra za prvi tim, moj san se ispunio · Intervju

S. Mlaćo
FK Željezničar nakon dva kola nove sezone Premijer lige ima samo jedan bod, no na Grbavici u globalu mogu biti zadovoljni.

Nakon velikih problema sa početkom priprema, finansijskoj krizi, nezadovoljstvu navijača,  na Grbavici se 'lakše diše'.

Izabranici Tomislava Ivkovića u dva duela nove sezone protiv Borca i Tuzle City imali su vodstvo, no na kraju došli 'samo' do jednog boda. Ipak, navijači su sretni i zadovoljni što podmlađena ekipa ostavlja srce na terenu i svjesni su da podrška ekipi itekako potrebna, te da će rezultat doći.

Omar Beća jedan je od nogometaša iz plejade mladih koji će ove sezone sigurno dobiti pravu priliku. Beća je u prva dva kola pokazao da se na njega itekako može ozbiljno računati. Beća je svojom igrom, te prije svega velikom požrtvovanošću osvojio simpatije navijača.

“Hvala vam prije svega na tako lijepim riječima. Zadovoljan sam svojim igrama, ali znam da može i mora još bolje“, priča Beća na početku razgovora.

Plavi su na startu imali dvije teške utakmice, rivali su bili timovi koji će se sigurno boriti za vrh tabele.

Oglasi

“Baš tako. Dva kola, dvije teške utakmice. Dvije iskusne ekipe, a nama je nedostajalo iskustva. Ostaje žal za izgubljenim bodovima“.

Igrački kadar u Dolini Ćupova itekako je promijenjen u ljetnom prelaznom roku. Financijska konsolidacija uz rješavanje trenutnih problema, svakako je prioritet kluba. Ipak, to ne znači da su Plavi bez ambicija u ligi.

“Ekipa je dosta promijenjena, to se osjeti. Međutim, kako utakmice budu odmicale, odnosno kako sezona bude odmicala, biće nam sve lakše. Iz utakmice u utakmicu dobijat ćemo novo iskustvo, a pored toga i biti još spremniji“.

Opis nije dostupan.

Oglasi

U subotu od 19 sati na Grbavicu stiže Posušje, povratnik u elitni rang bh. nogometa. Među zaljubljenicima u plavu boju vlada euforija, svi žele zajedno u subotu proslaviti prvu pobjedu.

“Mi igramo bez pritiska. Sada nam dolazi nimalo lagana utakmica, Posušje je iskusna ekipa.  Mi ćemo sve uraditi da obradujemo navijače prvom pobjedom ove sezone“.

Protiv Borca na otvaranju sezone u Željinom domu vladala je vatrena atmosfera. Malo je nedostajalo da nam krilima sjajnih navijača 'padne' i aktuelni prvak. Nema sumnje da će tako biti i u subotu.

“Mnogo nam znači kada su navijači na tribinama i uz nas. Daju nam dodatnu energiju, dodatnu snagu da budemo još bolji. Nadam se da će nas i ovu utakmicu podržati u velikom broju“.

Protiv Borca je upisao 90 minuta, u Tuzli sat vremena. Sa 19 godina pokazao je sigurnost u igri, te potvrdio neupitni kvalitet.

“Na oba meča sam bio starter, svakako hvala treneru na povjerenju, te Upravi kluba. Hvala i saigračima na podršci, pomažu mi maksimalno“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Beća je skrenuo na sebe pažnju u omladinskim selekcijama kluba sa Grbavice, a sada mu se ispunila želja da obuče dres seniorskog tima.

“Siguran sam da je to san svakog omladinca koji trenira u FK Željezničar. Meni se taj san ostvario i mogu biti sretan zbog toga, ali i zahvalan svima koji su mi pomogli na tom putu“, dodao je mladi član FK Željezničar Omar Beća na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Austinpowers
Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci!
17 7
Plavivozdobarskroz
Svaka cast Beca. Zeljo ne treba da brine dok njegova djeca plesu po terenu. Protiv Tuzle nas je neiskustvo ostavilo bez bodova, prepali se a igra je bila sasvim solidna. Protiv Posusja ponoviti pristup i to je 3:0.
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi