Tomislav Ivković: Nema tu "mi moramo", ne moramo mi ništa

Skida pritisak sa igrača, stvara karakteran tim

Tomislav Ivković: Nema tu "mi moramo", ne moramo mi ništa

E. Škorić

Željezničar je danas na Grbavici deklasirao bužimski Vitez s 11:0 u prijateljskom meču.

Bila je to prilika da Tomislav Ivković još jednom pruži svima šansu i da još jednom sagleda kvalitete i sve prednosti i mane svog priličnog mladog tima sa nekoliko iskusnijih igrača.

Svi koji su bili na terenu dali su svoj maksimum, pa je mreža rivala natrpana do samog vrha.

"Igrači su današnju shvatili ozbiljno utakmicu od prve do zadnje minute. Rekao sam da moramo ponavljati pristup da karakter na svakoj utakmici bude isti, da damo probamo dati maksimum maksimuma. U Tuzli smo možda mogli bolje reagovati, prepali smo se pobjede. Brzi gol je malo okrenuo i naravno da ekipa koja je mlađa nema tu moć da utakmicu završi na pozitivan način. Želimo da i naša igra bude bolja.

"Vara se onaj ko misli da je Posušje lagan protivnik. Moramo da ga shvatimo i prihvatimo kao ekipu iz Top 4 lige. Jedino na taj način možemo ostvariti pozitivan rezultat. Talenta imamo, sada je do nas kako ćemo ući u utakmicu".

Nakratko se Ivković, nakon pitanja jednog od novinara o padu u igri, osvrnuo na meč protiv Tuzle City i poraz iako je njegov tim dominirao i vodio 1:0.

"Od 50. minute do penala bili smo dominantiji, imali smo šanse, dali smo gol i onda kada primiš gol tako brzo, naravno da se osjeti na psihi. Nije problem u tome da smo mi pali, ali smo se prepali".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba li onda s igračima raditi na psihološkom planu?

"To su mladi igrači, igrači koji dolaze i koji će kroz utakmice biti bolji. Nemaju oni kompleks, ali jednostavno to je njihov životni put. Moraju da prođu te oscilacije. Ja im dajem šansu zato jer to zaslužuju. Gradimo karakternu momčad s karakternim igračima. Nema tu 'mi moramo'. Ne moramo mi ništa. Želimo da igramo karakterno, da publika bude zadovoljan, a onda će i rezultati doći", ističe Ivković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...svaka cast,nije mala stvar pobijediti velikana iz Buzima sa kojim su najveci europski klubovi uvijek imali velikih problema...otcepilo je konacno,a najavio je to i Amaw da ce se kad tad desiti.
6 17
jeroha1987
Realno teska ubleha , al ovaj put pali zato sto nemaju prebijene pare pa bolje djeca dzabe da igraju kad se rezultwt nikakav ne ocekuje od njih.
1 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi