FK Željezničar ostao bez generalnog sponzora

Ugovor dvije strane istekao sredinom ovog mjeseca

FK Željezničar ostao bez generalnog sponzora

S. Mlaćo

FK Željezničar u aprilu 2018. godine predstavio je novog generalnog sponzora. Radilo se o ZiraatBank, a iako službene potvrde nema, nezvanično radilo se o iznosu od 100.000 do 150.000 KM za sezonu.

Sredinom ovog mjeseca istekao je ugovor i on, kako se sada čini, neće biti produžen.

Potvrdio je to za SportSport.ba i direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak.

"Još uvijek ne znamo da li će sponzorstvo biti produženo. Najvjerovatnije da neće. Došla je nova struktura u ZiraatBanku i mi sumnjamo u produženje", kazao je Šiljak.

FK Željezničar je tako ponovo ostao bez generalnog sponzora, pa smo Šiljka pitali da li će klub sa Grbavice dobiti novog.

"Sada je to nepoznanica, ali radimo na tome", dodao je Šiljak.

Željezničar je ove zime dobio i novo rukovodstvo koje je klub zateklo u financijski lošoj situaciji, no uspjeli su konsolidovati redove te izmiriti dio zatečenih dugovanja.

Izmirena dugovanja prema igračima i administraciji i otplaćene prethodno zatečene kreditne linije

Prije par dana u prostorijama FK Željezničar je održana još jedna proširena sjednica Uprave kluba na kojoj su prisustovali Nadzorni odbor i rukovodstvo Skupštine, kao i direktor kluba, te šef stručnog štaba.

Na sjednici je napravljena procjena do sada poduzetih aktivnosti, ali i procjena aktivnosti planiranih za budućnost, čiji je cilj doprinijeti razvoju FK Željezničar.

Također, istaknuto je da su izmirene sve plate i doprinosi prema fudbalerima i članovima administracije i to za prethodni period koji obuhvata oktobar, novembar i decembar.

Jedan od bitnijih zaključaka sjednice jeste i taj da je Upravni odbor FK Željezničar otplatio prethodno zatečene kreditne linije i izvršio prve uplate kada je u pitanju dug za teren.

FK Željezničar je u potpunosti izmirio troškove priprema, a pokrenute su i određene aktivnosti u cilju završetka radova i dobijanja neophodnih dozvola za istočnu tribinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na sjednici su prezentovane aktivnosti i potencijalno rješenje po pitanju fasade i izgleda sjeverne tribine stadiona Grbavica.

Također, na sjednici je istaknuto da je sve realizovano bez ijedne uplate po osnovu transfera, što može dodatno ohrabriti sve u i oko FK Željezničar i dati novu dimenziju očekivanjima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hz rajvosa
sirotinjo i Bogu si teška!!!???
16 1
Analiticar
FK Zeljeznicar je u velikim finansijskim problemima a imenovanje Amara Osima moglo bi ih gurnuti u ambis.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi