Osim nakon 'nule': Izvukli smo najvažniju pouku

Željezničar i Olimpik remizirali u Međugorju

Osim nakon 'nule': Izvukli smo najvažniju pouku

Fudbaleri Željezničara danas su u Međugorju odigrali prijateljsku utakmicu protiv Olimpika. 

Duel sa federalnim prvoligašem je za Željezničar bio ujedno i posljednji pripremni pred nastavak sezone i duel s Radnikom, koji se u sklopu 20. kola Premijer lige BiH igra u nedjelju, 24. februara u 14:30 sati.

"Malo smo morali planove promijeniti i igrati dan ranije, malo smo drugačija pravila napraviti, ekipe izmiješali, ali dobro... Nakon dva dana snijega smo došli na nekakvu travu koja nije kvalitetna, ali je trava, bliža je onome što nas očekuje u prvom kolu", kazao je Osim nakon utakmice, pa nastavio:

"Igrali smo sa dvije različite ekipe, prvom dijelu je Olimpik bio nešto bolji od nas, dok smo se mi totalno slabo prilagodili na teren. Vidjeli smo kako ne treba igrati na ovakvom terenu, što je možda najvažnija pouka današnje utakmice", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na poluvremenu je dosta burno reagovao prema igračima koji su dotad igrali.

"Kako drugačije reagovati kada igraš u respektabilnom sastavu i ne dođeš u situaciju da opucaš na gol. Bez obzira što je prijateljska utakmica i što su igrači u mislima na prvoj utakmici, igrali smo sa ekipom koja je dobra, izašli su nam u susret i odigrali utakmicu ranije nego što se planiralo."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Prosuo sam kafu od šoka, daj mičite ovu sliku...
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi