Igračka križaljka na Grbavici: Sedmorica već bivši, šta će biti sa Bojom, Alispahićem, Gasalom...

Čeka se i imenovanje šefa struke

Igračka križaljka na Grbavici: Sedmorica već bivši, šta će biti sa Bojom, Alispahićem, Gasalom...

S. Mlaćo

Na Grbavici nikad više upitnika.

Prozivka nogometaša za novu sezonu nije još ni održana, Plavi nemaju šefa stručnog štaba, a razgovori su obavljeni sa nekoliko potencijalnih kandidata.

Radi se o Kemalu Alispahiću, Rusmiru Cviki, Tomislavu Ivkoviću, Zvezdanu Miloševiću...

"Danas sam na Grbavici obavio razgovor sa ljudima iz Željezničara, to je jedna mlada ekipa i mogu kazati da smo imali dobar sastanak. Svjesni smo situacije u kojoj se Željezničar trenutno nalazi, ja sam predstavio neku svoju viziju i planove, a oni svoje. Ono što je najbitnije u ovom trenutku je stabilizacija kluba. Ja sam iskreno zadovoljan današnjim razgovorom, ljudi mi djeluju korektni, rekli su mi se javiti šta su odlučili u vezi trenera, pored mene tu je još nekoliko imena, pa vidjet ćemo na kraju koga će izabrati. Nije jednostavno klubovima na današnjem vremenu obezbjediti sve uslove, teška je situacija skoro u svim klubovima u našoj zemlji, treba biti realan. Mislim da se trener treba što prije izabrat, da se ne bi kasnilo s pripremama jer prvenstvo će brzo krenuti", kazao je jučer za za SportSport.ba Kemal Alispahić jedan od kandidata za klupu tima sa Grbavice.

Na Grbavici je bio i Rusmir Cviko. Cviko je posljednji angažman imao u A reprezentaciji naše zemlje, a radio je i samostalno u Kini.

Sa Željezničarom je osvojio pet trofeja, dobro poznaje klimu na Grbavici.

Oglasi

“Željo je moj klub, tu sam naučio sve što znam. Tu sam subjektivan, ne mogu biti objektivan. Želju volim, a danas sam razgovarao sa ljudima iz kluba. Predstavio sam svoju viziju, ovo je bio drugi razgovor, već ranije smo imali jedan. Situacija je teška, ali spreman sam pomoći, iako i ja imam nekih drugih opcija. Vrijeme curi, klub mora što prije imenovati šefa struke. To sam i rekao ljudima iz kluba danas na razgovoru. Ja ću svakako biti tu, u funkciji kluba, bit ću navijač, Željezničar je moj klub. Sa pripremama se već kasni, ne zna se kada će se krenuti, ne zna se na koga se može računati od igrača, mora se uigrati neki novi tim, itd, itd“, kazao je zabrinuti Cviko za SportSport.ba.

I u igračkom kadru mnogo nepoznanica.

Klub su do sada napustili Luka Miletić, Filip Erić, Eldar Šehić, Ivan Lendrić, Salko Nargalić, Mladen Veselinović, Enver Kulašin, dok je novi ugovor potpisao iskusni Samir Bekrić. 

Sa posudbe bi se trebao vratiti Luka Malić, a spominje se i mogući dolazak Nedima Mekića koji je posljednji angažman imao u Radniku iz Bijeljine.

Zanimljivo da ugovori ističu velikom broju igrača, a niko ih nije kontaktirao.

Slobodni su Irfan Fejzić, Sinan Ramović, Mehmed Alispahić, Petar Bojo, Vedad Muftić, Frane Ikić, dok su posudbe istekle Ivanu Miličeviću, Anelu Šabanadžoviću i Jasminu Čelikoviću. Neizvjesna je i sudbina mladog Hamze Gasala, ali bi on prema svemu sudeći trebao ostati na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što svakako treba istaći jeste da klub prema navedenima ima i određena dugovanja, te će svakako morati sjesti za stol.

Pojedinima će biti ponuđen i novi ugovor, ali Plavi prije toga trebaju riješiti pitanje šefa struke, ali i probleme u rukovodstvu kluba s obzirom da su navijači jučer zatražili ostavke istih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
A i sve da ispadnes, srce ludo voli te.
13 0
Taceoni
Tužno ali istinito?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi