Pioniri FK Željezničar prvaci BiH!

Osigurana titula

Pioniri FK Željezničar prvaci BiH!

A. Čaušević

Pioniri FK Željezničar osvojili su titulu prvaka BiH četiri kola prije kraja Elitne lige u uzrastu za dječake do 15 godina. 

Danas je na pomoćnom terenu stadiona Grbavica u zaostalom meču 2. kola sa 2:1 pobijeđen Zrinjski što je bilo dovoljno za titulu.

Poslije prvog poluvremena nade Plavih su imale dva gola prednosti preko Zeničanina i Kulovca, dok je jedini gol za goste djelo Filipovića.

Tako su dječaci koje poprilično uspješno s klupe vodi Admir Derviši stigli do 70. boda što znači da su četiri kola prije kraja postali prvaci BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

I dok seniorskom timu ide poprilično loše pioniri Plavih su se pobrinuli da za 100 godina postojanja Željezničara ipak na Grbavicu stigne trofej.

Top Komentari

Lafac
Bravo momci !!!
9 1
Plavi21
Bravo dječaci. Vi ste Željo!
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi