Sloboda pobijedila Sarajevo i Željezničaru donijela jesenji naslov

Tuzlacima derbi

Sloboda pobijedila Sarajevo i Željezničaru donijela jesenji naslov

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Derbi 19. kola Premijer lige BiH za pionire odigrali su danas u Tuzli Sloboda i Sarajevo, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Iako je ovaj meč bio zakazan za 11 sati, početak je poprilično kasnio zbog navodne neispravne ljekarske dokumentacije gostiju iz Sarajeva.

Delegat Fahrudin Sinanović nije želio da bez ispravnih dokumenata dopusti odigravanje utakmice, oni su na kraju stigli i susret je krenuo sa sat vremena zakašnjenja.

Sloboda je bila bolji tim tokom čitave utakmice, a trenutak odluke u ovom meču desio se u 66. minuti. Sjajan gol zabio je Stefan Čonjić za pobjedu domaćeg tima od 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

S obzirom na to da je Željezničar na Grbavici savladao Krupu sa 2:0 to znači da su pioniri tima sa Grbavice zahvaljujući Slobodi osvojili naslov jesenjeg prvaka.

Željezničar je nakon 19 odigranih kola prvi sa 47 bodova, Sarajevo ima 45, a Sloboda 41 osvojeni bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi