Filip Dujmović novi golman Željezničara
Foto: fkzeljeznicar.ba

Tri nova igrača u jednom danu

Filip Dujmović novi golman Željezničara · Zvanično

O. Lekić

Kako je SportSport.ba več najavio, dvadesetčetverogodišnji golman Filip Dujmović novi je igrač Željezničara. Dujmović se na Grbavicu vraća iz rumunskog Dinama, a potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine uz opciju produženja.

Filip Dujmović je rođen 12. marta 1999. godine u Livnu. Još kao omladinac je stigao u Željezničar iz Zrinjskog, a branio je za naše juniore uključujući i utakmice Omladinske Lige Prvaka.

Nakon Želje branio je za U21 tim Adane Demirspor, Mladost DK, Spartak iz Subotice, Radnički iz Niša, te rumunski Dinamo Bukurešt. Dujmović će danas putovati sa ekipom na drugi dio priprema u Međugorje.

"Želim da pozdravim sve navijače i da iskažem zadovoljstvo što sam ponovo tu na Grbavici. Nadam se da ću ovaj put da ostvarim svoj dugogodišnji cilj, a to je debi za prvi tim. Tome se nadam, moja poruka za navijače je da moramo da bude zajedno i kompaktni jer trenutno nismo u baš najboljoj situaciji, ali iskreno vjerujem da će sve na kraju biti kako treba", kazao je Dujmović.

Dujmović je već treće zvanično predstavljeno pojačanje Plavih ovog petka. Prethodno je klub predstavio Antonija Pavića i Nemanju Cavnića.

Oglasi

Nemanja Cavnić je rođen 9. septembra 1995. godine u Podgorici. Prošao je omladinske selekcije Zete, a za prvi tim je igrao četiri i pol godine. Potom je prešao u danski Fremad Amager čiji je igrač bio tri godine. Od ljeta 2021. godine igrao je za Koge.

Ove sezone odigrao je 18 utakmica za danski tim. Ukupno je u karijeri odigrao 306 utakmica, 143 za Zetu, 90 za Fremad i 73 za Koge. Bivši je juniorski i mladi reprezentativac Crne Gore. Cavnić je u Fremadu dijelio svlačionicu sa Zubanovićem, a u Zeti sa Boljevićem. Nemanja će se priključiti ekipi u Međugorju u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Antonio Pavić je rođen 18. novembra 1994. godine u Frankfurtu. Igrao je za Osijek, Koper i Istru, a od ljeta 2018. do ljeta 2020. godine bio je igrač našeg Kluba. Ukupno je odigrao 47 utakmica u dresu Plavih.

Nakon Želje, igrao je za Shkendiju u kojoj je sarađivao sa Brunom Akrapovićem, te za Gziru, Velež i pomenuti Zaglebie. Pavić će danas putovati sa ekipom na drugi dio priprema u Međugorje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Moji Manijaci valja posloziti ivo sve sada za ovo treba sezona da se uigraju a ovi imaju 20 dana,bolje da smo ostavili isti sastav
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi