FK Željezničar potvrdio odlazak Krpića

Plavi sada moraju naći dostojnu zamjenu

FK Željezničar potvrdio odlazak Krpića

S. Mlaćo

Sulejman Krpić će karijeru nastaviti u južnokorejskom Suwonu.

Sjajni napadač je uspješno prošao ljekarski pregled i potpisao ugovor.

Suwon Samsung Bluewings je južnokorejski klub koji je osnovan 1995. godine. Posljednju sezonu, koja je završena početkom decembra, završili su na osmom mjestu K League 1, najjačeg ranga takmičenja. Suwon je četverostruki prvak Južne Koreje, osvojio je i devet titula južnokorejskih kupova. Dva puta je osvojio Ligu prvaka Azije. Domaće utakmice igraju na Suwon World Cup stadionu kapaciteta 46.959 sjedećih mjesta. Ekipu sa klupe predvodi bivši reprezentativac ove zemlje, Lee Lim-saeng.

FK Željezničar je potvrdio odlazak prvog strijelca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"FK Željezničar zahvaljuje se Krpiću na profesionalnom odnosu i dostojnom predstavljanju dresa, te mu želi mnogo sreće u nastavku karijere", istakli su sa Grbavice.

Proteklu sezonu završio je kao najbolji strijelac bh. prvenstva sa 16 golova, dok je u jesenjem dijelu ove sezone 12 puta zatresao protivničku mrežu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Sretno Suljo,znaci Zeljo jos jedna godina bez titule
2 0
Zenicanin
nazalost bice tamo polusezonu i hajd nazad
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti