Zbog čega Haračić nije sa Plavima u Međugorju?
Plavi imaju problema sa relizacijom

Uskoro stiže i napadač iz Gane

Zbog čega Haračić nije sa Plavima u Međugorju?

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara jučer su upisali novi poraz na zimskim pripremama. Nakon Međugorja, Plavi su poraženi od Neretvanca iz Opuzena, a ovaj put je bilo 1:0 za rivala.

Bruno Akrapović je tako upisao drugi poraz na klupi Željezničara i sigurno ne može biti zadovoljan, čak naprotiv. Plavi su poraženi od bh. trećeligaša, a zatim kluba iz četvrtog ranga hrvatskog nogometa.

U kadru za navedene dvije utakmice nije bilo napadača Dženana Haračića. Mnogi navijači Željezničara pitali su se zbog čega nema Haračića i da li je on napustio klub, no razlog je mnogo drugačiji.

Haračić je otputovao sa ekipom u Međugorje, a zatim se vratio kući zbog viroze. Oporavljao se u Sarajevu, pa će danas se vratiti u Hercegovinu i priključiti ekipi.

Haračić je u protekloj polusezoni bio druga opcija trenera, ali i pored toga u prvenstvu je u 14 nastupa dodao dva pogotka, dok se posebno pamte evropski nastupi. U četiri utakmice Haračić je upisao tri nastupa i dao veliki doprinos u sjajnim igrama Željezničara u Evropi.

Oglasi

Ovaj 29-godišnjak će prema svemu sudeći ostati na Grbavici i u drugom dijelu sezone, a konkurencija u napadu Željezničara mogla bi biti povećana u narednim danima.

Nezvanično, Plavima bi se mogao priključiti 22-godišnji napadač iz Gane Bismark Charles. Sulejman Krpić ima problema u realizaciji, Plavi teško i dolaze u šansu, što se vidjelo i tokom priprema koje još traju.

Kada je Charles u pitanju, on je posljednji angažman imao u CSKA Sofiji i Bruno Akrapović ga dobro poznaje. Nastupao je i za Pirin, ali i KF Trepca te KF Vushtrriju.

Da li će biti Željin lijek za probleme sa realizacijom ostaje da se vidi. Istovremeno u Željezničaru pregovaraju sa Amerom Hirošem i on je blizu Grbavice, no konačan dogovor još uvijek nije ozvaničen. Hiroš je u Sarajevu, te se očekuje da uskoro donese odluku, a Plavi ga vide na poziciji 'desetke' za drugi dio sezone.

Navijači razočarani, čeka se Skupština kluba

Navijači Željezničara i jučer su nakon poraza od kluba iz četvrtog ranga hrvatskog nogometa jasno izrazili nezadovoljstvo putem društvenih mreža. Gotovo da sa nevjericom gledaju na poraze svog tima ove zime, koji su samo nastavak loših igara iz prvog dijela sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u borbi za opstanak, a navijači očekuju što skorije održavanje Skupštine kluba. Vjeruju da će klub dobiti novo rukovodstvo i krenuti sa uspjesima u svakom pogledu, a izrazito su nezadovoljni sadašnjim rukovodstvom koje se nije proslavilo.

Sada već bivši predsjednik UO Edis Kovačević pred kraj prošle sezone podnio je ostavku, a nezvanično se spominje dolazak na čelu kluba bivšeg igrača Almira Gredića, no sve će uskoro bit i jasnije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Dobre pripreme treba iskoristiti za proljetnu sjetvu kropira i luka. Tu se vrte dobri novci.
2 0
DOKTOR_GAZ_
Nikada ZELJO i SARAJEVO nece igrati grupnu fazu evropskih takmicenja, dok god im NOVI TRENERI budu dovodili SVOJE IGRACE...Rozman doveo POLA SLOVENIJE, evo i AKRAPOVIC radi isto...zato je ZRINJSKI SVJETLOSNU GODINU ISPRED...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi