Startao i Željezničar: Veliki broj igrača na prvom treningu Brune Akrapovića

Plavi obavili prozivku

Startao i Željezničar: Veliki broj igrača na prvom treningu Brune Akrapovića

S. Mlaćo

FK Željezničar je startao sa priprema za proljetni dio sezone. Prozivku i prvi trening na pomoćnom terenu sa umjetnom podlogom stadiona Grbavica sa igračima je obavio je novoimenovani šef stručnog štaba Bruno Akrapović.

Akrapović je za trenera Plavih postavljen početkom sedmica, a kao što je i sam rekao u izjavi za zvaničnu stranicu Željezničara osjeća se ponosnim što će voditi tako veliki klub.

"Iznenađenje za mene i za vas, sve se desilo u jedan dan. Prihvatio sam ponudu, došao u Sarajevo na razgovore. Ponosan sam da dobijam ponudu od najvećeg kluba u državi tako da me to pravi sretnim."

"Nastojat ću da dam sve od sebe da podignem igrače, da napravimo dobre rezultate, najvažnije da skupljamo bodove, da izađemo iz situacije i da korak po korak idemo prema boljim vremenima."

Prvom treningu Akrapoviću se odazvalo između 35 i 40 igrača, a nema sumnje da će taj spisak u narednom peordu biti značajno sužen.

Novo lice za sada je Harun Karić koji se u Premijer ligu vratio iz Hrvatske, dok se sigurno još dolazaka očekuje u narednom periodu.

Oglasi

Na prozivci nije bilo Amoaha koje dobio produženi odmor, dok je Al Jaber na obavezama sa reprezentacijom Saudijske Arabije.

Na prozivci su se pojavili sljedeći igrači:

Golmani: Vedad Muftić, Ajdin Mulalić.

Odbrana: Edin Cocalić, Dražen Dubačkić, Vahid Selimović, Amar Drina, Marin Galić, Haris Ovčina, Benjamin Šehić, Amar Musić.

Vezni red: Nedim Mekić, Edin Biber, Semir Štilić, Nikola Turanjanin, Harun Karić, Andrija Drljo, Aleksandar Boljević, Hamza Gasal, Mehmed Ćosić.

Oglasi

Napad: Sulejman Krpić, Dženan Haračić.

Tu su još bili: Dženan Šabić, Aiman Šemdin, Aldin Efendić, Adel Duškaj, Ali Pašić, Arman Džafo, Ernad Babaluk, Zlatan Zeničanin, Dejan Trapara, Aner Alagić, Malik Kolić, Afan Fočo, Sanin Mešić.

Željezničar je do sada napustilo niz igrača. Svakako se najviše izdvajaju odlasci dvojice defanzivaca Irfana Jašarevića i Aleksandra Kosorića. Otišao je i Brazilac Allyson.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako sada stvari stoje Željezničar će uvodni dio priprema obaviti u Sarajevu, poslije čega slijedi odlazak u Međugorje gdje će biti odigran niz test utakmica.

Željezničar proljetni dio sezone otvara domaćim susretom protiv Zrinjskog. Riječ je o duelu 19. kola Premijer lige 17. ili 18. februara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Ha, ha, ha...! Komedija je pocela..! Cuj najveci klub...., ajme najko što me Bruno nasmija...! **** serijal "LUD, ZBUNJEN, NORMALAN.." šta sada možemo ocekivati kod željane...!!
2 0
Pule24
Jest napadalo u Spaniji ???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi