Ivkoviću se na prvom treningu odazvala 24 fudbalera

Prozivka u FK Željezničar

Ivkoviću se na prvom treningu odazvala 24 fudbalera

Admin Čaušević

Predvođen novim trenerom Tomislavom Ivkovićem Željezničar je počeo pripreme za novu sezonu. 

Na pomoćnom terenu stadiona Grbavica jutros je obavljen i prvi trening nakon što se hrvatski stručnjak ranije upoznao s ekipom.

Ivković je na prvom treningu na raspolaganju imao 24 fudbalera. Nije bilo opravdano izostalog Semira Štilića, dok više dres Plavih neće nositi ni Siništa Stevanović. I Frane Ikić je propustio današnju prozivku pa prema svemu sudeći i on više neće biti igrač Željezničara.

Treningu su prisustvovali sljedeći igrači: Josip Bender, Vedad Muftić, Nikola Milićević, Irfan Fejzić, Ante Blažević, Amar Musić, Luka Malić, Aleksandar Kosorić, Vedran Vrhovac, Amar Drina, Amar Mehić, Faruk Duraković, Omar Beća, Dženan Osmanović, Petar Bojo, Samir Bekrić, Hamza Gasal, Damir Hrelja, Sedad Subašić, Sinan Ramović, Mustafa Mujezinović, Edin Mujić, Ermin Zec i Luka Juričić.

Plavi će u narednim danima nastaviti s intenzivnim treninzima. Istovremeno će biti dogovoreno i niz prijateljskih mečeva.

U prvom kolu nove sezone Željezničar će biti domaćin Borcu. Taj susret na programu je 17. ili 18. jula kada i počinje novo izdanje Premijer lige.

Oglasi

Podsjećanja radi, Ivković je za novog trenera Plavih imenovan prošle sedmice. Trenersku karijeru je počeo kao pomoćnik Zlatku Kranjčaru u Lourinhanenseu, reprezentaciji Hrvatske i Al-Shaabu. Samostalno počinje raditi u Međimurju, a od 2011. do 2016. godine sa uspjesima bio je trener zagrebačke Lokomotive. Nakon Lokomotive odlazi u Saudijsku Arabiju gdje je vodio Faisaly. Nakon povratka u Hrvatsku vodio je Slaven Belupo i Rudeš, te je posljednji angažman imao u Interu iz Zaprešića.

[/poll]

"Iznenadilo me prvo to što je na sastanku prisustvovalo četvero ljudi iz Upravnog odbora. Primijetio sam da su itekako zainteresovani i motivirani da naprave zajedno sa mnom puno boljeg Želju nego što je bio prošlu sezonu. Poenta priče bila je da moramo krenuti od nule, da klub dovedemo u normalno stanje" kazao je Ivković za služenicu stranicu Željezničara nakon potpisa ugovora te nastavio:

"Klub ima problem, a to su finansije koje se moraju brzo riješiti. Radimo ozbiljan projekat i u taj projekat ulazi Omladinska škola jer danas nema kluba u regiji da može živjeti bez svojih igrača. Niko kao domaći igrači ne mogu motivirati i zadovoljiti publiku. Moramo što prije stabilizirati ekipu, napraviti dobru selekciju igrača, da vidimo ko od domaćih igrača i juniora ima kvalitet da se priključi. Vidjet ćemo kako se radi u Omladinskoj školi, šta možemo poboljšat i šta možemo napraviti da rad bude još bolji"

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
I sta kaze vijetnamska bagra, nemamo tim, nece bit ni 10 igraca na prozivci?! Jah pacenika...
6 4
E.Car
Mashallah dosta, sa ovim igračima nećemo ispasti a ako dođe još kakvo pojačanje možemo izboriti evropu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti