Ivković proziva danas na Grbavici, ko će se odazvati?

Plavi od danas u pogonu

Ivković proziva danas na Grbavici, ko će se odazvati?

S. Mlaćo
Nogometaši Željezničara danas će početi sa pripremama za novu sezonu.

Plavi su prije par dana za novog šefa struke imenovali hrvatskog stručnjaka Tomislava Ivkovića koji će se danas obratiti medijima.

Ivković je veći dio karijere proveo u Hrvatskoj, a radio je i u Saudijskoj Arabiji.

Medijima će se obratiti u Plavom salonu od 10:30 sati. Kada je igrački kadar u pitanju, Željezničar su do sada napustili Luka Miletić, Filip Erić, Eldar Šehić, Ivan Lendrić, Salko Nargalić, Mladen Veselinović i Enver Kulašin, dok je novi ugovor potpisao iskusni Samir Bekrić.

Sa posudbe se vraća Luka Malić, lijevi bek koji stiže iz banjalučkog Željezničara, a na prva pojačanja će se još pričekati.

Ugovori su istekli Frani Ikiću, Sinanu Ramoviću, Mehmedu Alispahiću, Petru Boji, Irfanu Fejziću i Vedadu Muftiću, pa će biti zanimljivo da li će se neko od navedenih pojaviti danas.

Oglasi

Posudbe su istekle Ivanu Miličeviću, Jasminu Čelikoviću i Anelu Šabanadžoviću, a špekuliše se da bi Čeliković mogao ostati na Grbavici s obzirom da mu je istekao ugovor sa Rijekom. Nije se baš pokazao mladi reprezentativac naše zemlje u proteklom periodu, no sve će biti jasnije u narednim danima.

Prvi pomoćnik Ivkoviću bit će nekadašnji nogometaš Zrinjskog Armando Marenzi.

Nije poznato kakva je sudbina sada već bivšeg stručnog štaba koji su činili Almir Memić, Bakir Šerbo i Adin Mulaosmanović koji su završili sezonu nakon neslavnog 'nestanka' Blaža Sliškovića.

“Prvo želim da se zahvalim ljudima iz kluba i novoj upravi, iznenadilo me prvo to što je na sastanku prisustvovalo četvero ljudi iz Upravnog odbora. Primijetio sam da su itekako zainteresovani i motivirani da naprave zajedno sa mnom puno boljeg Želju nego što je bio prošlu sezonu. Poenta priče bila je da moramo krenuti od nule, da klub dovedemo u normalno stanje. Klub ima problem, a to su finansije koje se moraju brzo riješiti. Radimo ozbiljan projekat i u taj projekat ulazi Omladinska škola jer danas nema kluba u regiji da može živjeti bez svojih igrača. Niko kao domaći igrači ne mogu motivirati i zadovoljiti publiku. Moramo što prije stabilizirati ekipu, napraviti dobru selekciju igrača, da vidimo ko od domaćih igrača i juniora ima kvalitet da se priključi. Vidjet ćemo kako se radi u Omladinskoj školi, šta možemo poboljšat i šta možemo napraviti da rad bude još bolji. Dakle, radi se o dogovoru koji obuhvaća jedan ozbiljan posao, kazao je Ivković nakon imenovanja, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 Došao sam i iz razloga jer ipak imponira poziv Želje. Željo je institucija i Božiji putevi su čudni i idu preko svih mogućih dolina, rijeka, brda jer moj trenerski idol i čovjek s kojim sa povezan prijateljski godinama je Ivica Osim. Sjećam se da je i on došao u Želju 1978. godine i da je iz ničega napravio čudo gdje je stavio domaće talentovane igrače, Baždarevića, Čapljića, Bahtića i mnoge druge. Razmišljam kao on, nisam čovjek koji trči za titulama, trener sam koji voli stvarati igru i igrače, toga sam puno napravio u Hrvatskoj, lista igrača koji su radili sa mnom i koji su dobili šansu da debitiju je dugačka. Uvjerenje Uprave me potaknulo i da probamo zajedničkim snagama napraviti projekta. Neće to biti preko noći, apeliram na navijače da ono što je bilo pokušaju zaboraviti, moraju podržati ekipu u teškim vremenima. Lako je kad se pobjeđuje, treba imati suport kada su loši rezultati. Stvaranje ekipe je proces koji traje, Uprava kluba je rekla da nema rezultatskog pritiska i da ćemo tako napraviti dobar posao, ako se svi budemo tako ponašali i razmišljali onda ćemo napraviti dobre stvari, a ako dođu druga razmišljanja pokvarit ćemo posao“.

Željezničar novu sezonu otvara domaćim susretom sa aktuelnim prvakom FK Borac Banja Luka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi