Tanović dobio pitanje o Bekriću, a ovaj poručio: "Želimo se ozbiljno pojačati"

Direktorica Uzunović govorila o samoj saradnji sa Ministarstvom sporta Saudijske Arabije

Tanović dobio pitanje o Bekriću, a ovaj poručio: "Želimo se ozbiljno pojačati"

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Riječ na današnjoj press konferenciji FK Željezničar dobio je i sportski direktor Samir Bekrić.

Naveo je da očekuje pozitivne stvari, a jasno je da se to odnosi na dovođenje pojačanja koja su itekako potrebna.

Nešto prije toga potpredsjednik Željezničara Jusuf Tanović je na pitanje o statusu Bekrića kazao da njegova pozicija nije ugrožena i da je on integralni dio ovog projekta.

"Nadamo se da će nam saradnja sa Saudijskom Arabijom pomoći da riješimo naše probleme i da imamo bolju poziciju za dovođenje igrača te rješavanje problema u klubu. Oni su povezani sa mnogim ozbiljnim klubovima i pokušat ćemo što više biti u toj priči te da tako ojačamo naš klub.

Želimo se pojačati maksimalno ozbiljno, te da napravimo što bolje rezultate", dodao je Bekrić.

Oglasi

Pitanje o saradnji sa novim trenerom dobila je i direktorica Amira Uzunović.

"Što se tiče saradnje sa NS Saudijske Arabije, ona je krenula mnogo ranija. Doveli smo perspektivnog Al Jabera, on je projekat kluba i imamo plan i strategiju za njegovi daljnji razvoj. Ja i gospodin Ilijas Kovačević razvili smo veze sa Saudijskom Arabijom, to ide dobro i neka tako ostane.

Otvorila nam se prilika da budemo dio jednog velikog projekta, naši juniori danas putuju u Barcelonu i igraju protiv Benfice. Mi imamo direknu i otvorenu saradnju sa Ministarstvom sporta u Saudijskoj Arabiji, te gospodinom Jozakom. Imamo velike planove, ali nećemo otkrivati sve detalje. Zimski prelazni rok će biti izazov, potrebni su nam dobri igrači da ovaj projekat uspije", dodala je Uzunović.

Podsjetimo, Plavi su danas predstavili novog šefa struke, a radi se o Abdulhakeemu Al-Tuwaijriju.

Abdulhakeem Al-Tuwaijri je 44-godišnji Saudijac koji je školovan u Fudbalskim savezima Engleske, Škotske i Sj. Irske. Vlasnik je UEFA Pro licence, a Master fudbalskog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih fudbalera ikada, Johan Cruyff institutu u Barceloni. Radio je u stručnom štabu Slavije Prag, a ovo će mu biti da prvi put vodi jednu ekipu kao glavni trener.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan od pomoćnika koji dolaze s Al-Tuwaijrijem je Luca Carlo Guerra koji je radio u Evertonu, Napoliju, FS Italije, Comu, Monzi i još nekim manje poznatim klubovima.

Tuwaijri neće voditi ekipu protiv FK Borac u nedjelju, a na Grbavici se nadaju da će sva papirologija biti završena do prve utakmice iza reprezentativne pauze.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

blacky
Cuj nasli ga u izbjeglickom kampu Usivak hahaha
1 4
xX_Bosnian_Bull_Xx
Zasto nije neki arap preuzeo FK Sarajevo, da bude veci klub i da igra u evropi nekad! Vec sad vidim, da ce zeljo biti najveci klub u bosni! Da sam ja arap, ja bi potpuno napravio novu ekipu u bosni! U bosni ne bi bilo tesko doci do prve lige, kao u drugim drzavama!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi