Pavić i Selimović napuštaju Grbavicu, Mekić također odlazi, da li se oprašta Cocalić?
Selimović je nedavno opet dobio poziv u reprezentaciju Luksemburga

Željezničar sutra dočekuje Borac

Pavić i Selimović napuštaju Grbavicu, Mekić također odlazi, da li se oprašta Cocalić? · Saznajemo

U posljednjih pet kola nogometaši Željezničara imaju četiri pobjede i jedan remi.

Plavi će sutra sezonu završiti protiv novog prvaka Borca i pokušati će ponovo obradovati vjerne navijače. Meč se igra od 17 sati, a navijači najavljuju ispunjenu Grbavicu i atmosferu za pamćenje.

Pred ovaj meč govorio je šef struke Željezničara Hajrudin Dino Đurbuzović.

"Sigurno da smo u jednom izuzetno dobrom i kvalitetnom nizu, imamo samopouzdanje, igrači su došli na onaj nivo što našim navijačima odgovara i nama svima. Igramo utakmicu protiv ekipe koja je šampion BiH, jako kvalitetna ekipa, ekipa koja zna šta hoće.

Mislim da se mi moramo skupiti i ne pokvariti ovaj niz. Mi ćemo ići na pobjedu zbog naših navijača koji će doći u velikom broju, to je maksimalna podrška, navijači nas bodre na sve strane i mi se nekako moramo revanširati. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti, kazao je Đurbuzović, a potom govorio o igračkom kadru.

"Imamo povrijeđenih igrača, još ne znamo zdravstveno stanje za sve, pojedini će se oporaviti, pojedine još uvijek čekamo pa da onda napravimo pravu ekipu. I oni koji igraju i oni koji ne igraju, svi svo zajedni, bir smo i to je najveća dobit Želje i nadam se da ćemo i dalje tako raditi".

Oglasi

Ako je suditi prema posljednjem treningu, većih promjena u timu neće biti. Gotovo sigurno svoj posljednji meč u Željezničaru igra vezista Nedim Mekić kojem uskoro ističe ugovor i krenut će u nove izazove, a špekuliše se da bi igračku karijeru sutra mogao završiti iskusni Edin Cocalić.

Nedim Mekić
Nedim Mekić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

28 nastupa
24 kao starter
8 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
6 golova

Saznajemo da su raskid ugovora već dogovorili Vahid Selimović i Antonio Pavić, a očekuje se da klub uskoro potvrdi ove informacije. Ova dvojac sutra neće biti u kombinaciji za duel sa Banjalučanima.

Očekivalo se da će za  tri pogotka u prošlom meču za mjesto u početnom sastavu biti nagrađen Faris Zubanović, ali to se neće desiti.

U početnoj postavi neće se naći ni neko od talentovanih juniora, ali na Grbavici očigledno imaju neki svoj plan.

Oglasi

U tim će se vratiti Sulejman Krpić, u zadnjoj liniji ostaje Amar Drina, dok bi od prve minute trebali zaigrati i Cocalić, Štilić, Hiroš, Al Jaber...

Treba istaći da će u srijedu biti održana i Skupština FK Željezničar gdje će Plavi dobiti novo rukovodstvo kluba, a onda slijede i promjene u prvom timu te Omladinskom pogonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posebno se to odnosi na Omladinski pogon gdje već odavno mnogo toga ne štima.

Navijači Željezničara svakako se nadaju boljim danima za klub, a vremena puno i nema.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Oblivion
Raspadaju se. Federalna liga slijedeće sezone.
0 3
mitoza
Rece vidoviti Oblivion !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi