Održana sjednica Skupštine FK Željezničar, donesena je velika odluka

Dogovoren i način poslovanja

Održana sjednica Skupštine FK Željezničar, donesena je velika odluka

Admin Čaušević

Rukovodeća garnitura FK Željezničar kao i članovi Skupštine kluba sa Grbavice su itekako aktivni posljednjih sedmica. Tako je u srijedu navečer održana druga sjednica u posljednjih mjesec.

Sredinom januara oformljena je radna grupa koja je za cilj imala da pripremi novi prijedlog Javnog oglasa za ulaganje ili partnerstvo.

Nakon što su ispunjenje sve procedure u srijedu navečer su se delegati ponovo okupili u Plavom salonu gdje se raspravljalo o Javnom pozivu za strateško partnerstvo.

Iz FK Željezničar su u četvrtak ujutro saopštili kako prijedlog nije usvojen te da će se i u narednom periodu poslovati prema trenutnom modelu poslovanja.

"U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je sjednica Skupštine FK Željezničar.

Nakon usvajanja Dnevnog reda i zapisnika sa prošle sjednice, uslijedila je tačka koja se ticala Javnog poziva za strateško partnerstvo.

Oglasi

Radna grupa je u proteklih 15 dana pripremila prijedlog novog Javnog poziva koji je na sjednici i prezentovan svim prisutnim članovima. Uslijedila je rasprava, a nakon toga nije izglasan predloženi Javni poziv.

Klub će u narednom periodu nastaviti sa finansijskom i organizacionom stabilizacijom prema trenutnom modelu poslovanja.

Nakon toga je uslijedilo razrješenje delegata zbog neopravdanog odsustva sa ranijih sjednica Skupštine, te izbor zamjenskih, novih delegata. Odabrana su tri nova delegata, a to su Vedad Sokolović, Sanjin Špago i Ensar Hadžić.

Posljednja tačka Dnevnog reda odnosila se na razne druge aktivnosti Kluba", saopšteno je iz FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predsjednik Željezničara Edis Kovačević je nedavno jasno poručio da aktuelna garnitura vodećih ljudi neće dozvotili kako je kazao fantomsku privatizaciju Željezničara uz poruku da je sa investitorom lakše postići ciljeve, ali ne pod svaku cijenu.

Tokom 2022. godine Eldin Diglisić se spominjao kao potencijalni investitor, održano je i nekoliko rundi pregovora, ali na kraju nije došlo do dogovora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Samo me interesuje gdje je ovdje i koja je VELIKA ODLUKA!!!! Ako je gospodine urednice Vama velika odluka što nije izglasan tekst za novi javni poziv tj. oglas, ako Vam je veliko to što gospodin Diglešić odustao da postane investitor ili kako Vama više odgovara "Strateški partner" , a da ostalih zainteresovanih nema, da se taj tekst javnog poziva pravi godinama, bezuspješno, ONDA AFERIM UREDNICE, SAMO NEK SE TAKO NASTAVI.
3 0
user1574859714
Trenutni model poslovanja? Znaci nastavlja se prosjacenje i gubljennje dostojanstva kluba.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi