Najveći bh. derbi bez navijača Željezničara?

Odluka ostaje na snazi

Najveći bh. derbi bez navijača Željezničara? · Saznajemo

H. Zilić

Krajem februara očekuje nas nastavak prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i već početak proljetnog dijela donosi nam nekoliko derbi duela.

Tako ćemo u 20. kolu gledati derbi Sarajeva i Zrinjskog, tu će biti i zaostali vječiti derbi Sarajeva i Željezničara. U martu ćemo još gledati duele Veleža i Borca, Širokog i Sarajeva, Sarajeva i Veleža.

Pojedini klubovi će i početak drugog dijela sezone igrati na zamjenskim domaćim stadionima dok ne budu gotovi radovi na njihovim terenima.

Tako će FK Sarajevo domaće utakmice najvjerovatnije igrati na stadionu Rođeni u Mostaru, a to je naš portal jučer ekskluzivno objavio.

Sarajevo je u prvom dijelu sezone nakon samo par kola preselilo u Zenicu te je bilo domaćin na stadionu Bilino Polje. Ipak, teren Bilinog Polja sada se sprema za utakmice reprezentacije naše zemlje.

Oglasi

Tako će Bordo tim dva derbija protiv Zrinjskog i Željezničara, kako sada stvari stoje, igrati u Mostaru, a Sportsport je jutros došao do bitne informacije vezane za ove mečeve.

Naime, zabrana organizovanom dolasku gostujućim navijačima na zamjenskim domaćim terenima ostaje na snazi i u proljetnom dijelu prvenstva.

Ovo znači da navijači Željezničara neće moći prisustvovati derbiju u Mostaru gdje će FK Sarajevo biti domaćin, također ni navijači Zrinjskog neće moći bodriti svoj tim u duelu protiv Sarajeva. 

S pravom se postavlja i pitanje kako će izgledati vječiti derbi jer su najvatreniji navijači Sarajeva ranije već najavil i bojkot utakmica sve dok ostavke ne podnesu direktorica Ajla Alimanović, šef struke Mirza Varešanović i donedavni sportski direktor Emir Hadžić, koji je ostao uključen u rad kluba i poslije smjene na direktorskoj poziciji.

Moguće da nas očekuje vrlo sablasna atmosfera na tribinama na što nismo navikli kada je u pitanju sarajevski derbi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Povratak na svoj teren očekuju i FK Sloboda te FK Tuzla Citya, a prema informacijama koje smo također objavili ranije Tušanj bi trebao biti spreman za odigravanje mečeva početkom marta. 

Sloboda prvu domaću utkamicu protiv Leotara igra 11. marta.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Pa sada vidite kako Vico hebe ovdje sviju nas. I koliko Saveza boli neka stvar za najveci derbi u drzavi.
7 1
DESCHY
Ovo je smiješno, prvi derbi je ogođen zato sto sto se nije moglo igrati na Koševu, sada se najnormalnije igra opet na strani ali u Mostaru, po kojoj logici se onda odgodio prvi derbi? sprdnja od saveza
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti