Danas vanredna sjednica Skupštine FK Željezničar, vraća se Almir Gredić?

Aktuelni članovi Uprave ponudili svoje mandate, očekuje se da članovi Skupštine prihvate

Danas vanredna sjednica Skupštine FK Željezničar, vraća se Almir Gredić?

Samir Mlaćo

Kako je to i najavljeno, danas će biti održana sjednica Skupštine FK Željezničar Sarajevo.

Plavi su u velikoj krizi, a spas je stigao jučer u gostujućoj pobjedi seniorske selekcije na gostovanju kod Sloge Doboj. Željezničar je slavio 3:0 te tako upisao prva tri gostujuća boda ove sezone.

Plavi su do sada odigrali 13 utakmica i tek sada osjetili slast bodova, ali sigurno će im itekako dobro doći, kako tabelarno, tako i zbog atmosfere pred vječiti derbi u nedjelju na Grbavici protiv FK Sarajevo.

Navijači sa nestrpljenjem očekuje i večerašnju sjednicu Skupštine.

Kako je već poznato, članovi Uprave ponudili su ponudili ostavke i to će biti glavna tema ove vanredne sjednice.

Sjednica je predviđena za 17 sati, a veliki broj navijača Željezničara jasno je istakao da vjeruju da će ostavke biti prihvaćene i sadašnje rukovodstvo kluba će večeras završiti svoju epizodu.

Oglasi

Istovremeno se mnogo piše o tome ko bi mogao preuzeti vođenje kluba, a glavni kandidat je nekadašnji član kluba sa Grbavice Almir Gredić sa svojom ekipom ljudi.

Gredić je već bio u rukovodstvu kluba te je i ranije iskazivao želju da se vrati, a u proteklim danima napravljeni su i određeni konkretni koraci.

Očekuje se da to bude večeras i potvrđeno, a sa Gredićem se povezuje i Jasmin Badžak, koji je obavljao ulogu predsjednika kluba, a i poznat je kao veliki Željovac koji je uvijek bio na dispoziciji klubu u svakom pogledu.

Sa dolaskom u klubu povezivali su se i Sabahudin Žujo, te Kemal Kozarić, ali pitanje je da li će se to i desiti. Žujo i Kozarić dobro poznaju situaciju u klubu i stvarne probleme, no sve će biti jasnije večeras iza 19 sati.

Oglasi

Navijači se svakaku nadaju promjena i da će klub konačno krenuti mnogo boljim putem. Svoje nezadovoljstvo istu su iskazali prije par dana kada su se pojavili na treningu te očitali lekciju nogometašima i članovima stručnog štaba.

Bio je to zaista žustar razgovor, a sada su na ispitu i članovi Skupštine.

Trenutni predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar je Jusuf Tanović koji je naslijedio Edisa Kovačevića, a članovi Upravnog odbora su i Ilijas Kovačević, Kerim Balić, Seudin Novalić, Bakir Sadović, Admir Tunović, Mario Krajina, Mirza Trbonja i Minela Jašar Opardija.

Prema zvaničnoj stranici kluba, predsjednik Skupštine je Edin Cernica, dok je potpredsjednik Nedim Sijerčić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Članovi Skupštine su: Admir Lisica, Adnan Habibija, Adnan Halilović, Adnan Kaljanac, Adnan Matardžija, Aldin Kolubara, Amar Čelik, Amar Haskić, Amer Duvnjak, Amra Kovačević, Anel Maksumić, Anes Syla, Ajdin Babić, Budislav Vojinović, Boris Pavlović, Dalibor Parać, Damir Dinarević, Damir Hajdarbašić, Damir Marković, Denis Podžić, Dino Halilović, Dino Ramić, Dženan Mulić, Edin Cernica, Edin Ridžal, Elvedin Kovačević, Emir Muhamedagić, Ensar Hadžić, Faruk Bilalagić, Haris Topalović, Ismar Tukić, Ismet Kolar, Kemal Imamović, Kemal Ridžal, Kenan Hukić, Mak Džonlagić, Mirza Hukeljić, Mirza Trhulj, Nedim Sijerčić, Nedim Hasanbegović, Nermin Bojčić, Nedžad Isaković, Nihad Harbaš, Nihad Odobašić, Nihad Laković, Oro Ibrišimović, Riad Selimbegović, Sanin Omerović, Sanjih Dohranović, Sanjin Sijamija, Sanjin Špago, Tahir Herenda, Vedad Sokolović i Zlatan Hamza.

Članovi Nadzornog odbora kluba su Marko Dmitrović, Borislav Goić i Armin Zelenturović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Ma namjerno pustene dezinformacije i manipulisanje imenima da bi se prevarila javnost.Ovdje ko god da dodje mora biti podrzan od skupstinske vecine tj.Senada Misimovica. Samo budala moze misliti da bi Kemo Kozaric ili Žujo pristali biti marioneta u rukama ovog despota. Jedino rjesenje je raspustanje cijele skupstine i oduzimanje moci onome ko je doveo klub na ivicu ambisa.Sve ostalo je predstava za malu djecu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi