Kako je novi trener Željezničara "uzeo" Maradoni 100 dolara

Legendarna oklada

Kako je novi trener Željezničara "uzeo" Maradoni 100 dolara

A. Beganović

Za novog šefa stručnog štaba sarajevskog Željezničara imenovan je hrvatski stručnjak Tomislav Ivković.

Radi se o nekada sjajnom golmanu iza kojeg je fenomenalna igračka karijera, a trenersku je počeo u hrvatskoj reprezentaciji kao član stručnog štaba kojeg je predvodio pokojni Zlatko Kranjčar.

Trenirao je Ivković nakon toga nekoliko hrvatskih klubova, no nešto stariji ljubitelji fudbala sasvim sigurno ga se sjećaju kao golmana jugoslovenske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. ispala na penala od Argentine u četvtfinalu.

Odbranio je Ivković tada penal jednom od najboljih igrača svih vremena Diegu Maradoni. "Uživo" mu je uhvatio loptu, ali nije to jedini jedanaesterac kojeg je odbranio slavnom Argentincu.

Godinu prije Ivković je branio za Sporting iz Lisabona, a u Kupu UEFA susreli su se sa Napolijem kojeg je predvodio Maradona.

Oba susreta su završena 0:0 pa je pitanje pobjednika odlučeno u penal seriji. I kada je Maradona uzeo loptu prišao mu je Ivković i ponudio mu okladu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ide on prema lopti, a ja mu govorim: 'hoćeš li se kladiti u 100 dolara da ga nećeš zabiti'. On govori: 'hajde ok'. I sudija se smije. Bilo je ono kao da smo negdje na haklu. Odbranim mu, ali oni su prošli", svojevremeno je rekao Ivković.

U video prilogu pogledajte kako je novi šef struke Željezničara odbranio penal Maradoni i "uzeo" mu 100 dolara.

Top Komentari

SonPen1946
Jedini trener koji je ispao iz HNL-a sa tri razlicita kluba. Nastavi niz i kod nas.
12 3
_ZIJAGA_
KAZU MITOMANI: otkrio Brozovica, afirmisao MODRICA, treba nam takav jedan da nam forsira mlade..a od MLADIH, imaju BEKRICA(2 danas stariji od vatre), Alispahica(Teslina generacija) i mladog Kosorica(sa Amawom isao u razred)...
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi