FK Željezničar u problemima: Zbog kašnjenja isplate dugovanja Petroviću "visi" mu Evropa?

Bivši trener "blokirao" nastup u Evropi

FK Željezničar u problemima: Zbog kašnjenja isplate dugovanja Petroviću "visi" mu Evropa?

M. Šljivak

FK Željezničar mogao bi ostati bez plasmana u evropska takmičenja, čak i ako to na terenu izbori.

Kako prenosi SportDC pisanje Sportskog Žurnala, Plavi sa Grbavice bi mogli ostati bez licence za evropska takmičenja koju izdaje Komisija za licenciranje jer na vrijeme nisu izvršili sve obaveze prema nekadašnjem treneru Slavki Petroviću.

Petroviću je prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, aktuelno rukovodstvo kluba isplatilo sva dugovanja, ali nezvanično sa nekoliko dana zakašnjenja.

Ako se ispostave tačnim ova pisanja Sportskog Žurnala klub sa Grbavice našao bi se u ogromnim problemima s obzirom da probijeni rok za isplatu pa mu Komisija za licenciranje ne bi trebala izdati licencu za evropska takmičenja i ako to na terenu izbori.

Podsjetimo, Slavko Petrović je Želju vodio u periodu od augusta 2016. do jula 2017. godine, ali se ovaj stručnjak i sarajevski tim nisu razišli na prijateljski način. Par dana prije nego je otjeran Petrović je dobio jednoglasnu podršku Upravnog odbora pa po svemu sudeći takvo nekorektno ponašanje nema namjeru lako zaboraviti.

Željezničar je srbijanskom stručnjaku ostao dužan nekoliko desetina hiljada maraka, koje je Petrović odlučio i naplatiti u čemu je i uspio. Ipak, kako piše Sportski Žurnal Plavi su zakasnili sa uplatom i rastanak sa Petrovićem bi na kraju mogao biti još i bolniji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SportSport.ba je pokušao kontaktirati Petrovića, ali u tome nismo uspjeli i svakako bi bilo veoma interesantno čuti njegovu stranu priče.

Ovaj 60-godišnji stručnjak je Željezničar vodio 36 puta, a imao je učinak od 21 pobjede, 10 remija i pet poraza.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Ovog želju jebe ko stigne.
31 0
vanja8
Ma gdje mi je to haver @Ljozee,nesto ga nema,sad ce on nama objasniti situaciju...
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi