FK Željezničar nakon Posušja na rođendanu trofejnog kluba iz regiona

Potvrđeno

FK Željezničar nakon Posušja na rođendanu trofejnog kluba iz regiona

Samir Mlaćo
Nakon utakmica 19. kola u Premijer ligi naše zemlje slijedi zimska pauza.

Premijerligaši će imati priliku da se odmore, te napune baterije za drugi dio sezone koji starta krajem februara naredne godine.

FK Željezničar za vikend neće igrati sarajevski vječiti derbi koji je odgođen za 8. mart, a Plavi će prije pauze dočekati Posušje 19.11.

Nakon te utakmice neće odmah na odmor s obzirom da je potvrđeno da će u goste Vardaru iz Skoplja na 75. rođendan ovog kluba. Susret je zakazan na stadionu Todor Proeski 23. noveombra sa početkom u 19:30 sati.

НАЈАВА 35 ГОДИНИ КОМИТИ ЗАПАД! За другите си мода и сосема си спореден, а јас напален живеам за твојот роденден! Ф.К. Вардар Скопје - Ф.К. Железничар Сараево 23.11.2022 | Градски стадион Скопје | 19:30ч

Posted by Komiti Skopje on Wednesday, November 9, 2022

Navijači Vardara Komiti pozvali su sve simpatizere da dođu u što većem broju i naprave spektakl.

Oglasi

Kako je potvrđeno za SportSport.ba, ekspedicija Željezničara u Makedoniju putuje 22.11., te će u Skoplju boraviti dva ili tri dana.

Podsjetimo, NS BiH jučer je žestoko kaznio FK Željezničar nakon incidenata na meču sa FK Borac. Plavi će u kasu Saveza uplatiti 10.000 KM, u duelu protiv Posušja biće zatvorena sjeverna tribina, dok je sa tri utakmice neigranja kažnjen Brazilac Santos koji je protiv Banjalučana dobio direktan crveni karton.

Između ostalog kažnjen je šef struke FK Željezničar Edis Mulalić. Mulalić će u kasu Saveza morati da uplati 1.500 KM.

On je na kraju prvog dijela te na kraju meča žestoko protestovao kod sudije Luke Bilbije i njegovih pomoćnika, a zatim i komentarisao suđenje na zvaničnoj press konferenciji. Iz Saveza su naveli da Mulalić nije poštovao Kodeks ponašanja članova NS BiH.

“Najodvratnija utakmica. Vodio sam par ovakvih utakmica u ovoj ligi i ligi susjedne zemlje, ali ovo je najodvratnija. To nema veze sa fudbalom, pogotovo drugo poluvrijeme. To je strašno. Borac je kvalitetan dovoljno, a ja da sam ovako zaštićen bježao bih svima 12 bodova, možda 15. Razočaran sam. Čujem da je drugi gol ofsajd, ofsajd je ofsajd, nema mali. Imaju slike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 Čitava dužina tijela je u ofsajdu. Kome da se žališ sada. Neću plakati. Kome? Kolegi čestitam. Ne smije niko ovo spomenuti, kako bolan? Nevjerovatno. Crveni karton je bio preloman, mi bismo dobili glat da smo ostali svi. Čestitam kolegi, da Bog da bio prvak sa svojim Borcem“, kazao je Mulalić u Plavom salonu Grbavice.

Željezničar je trenutno na četvrtom mjestu Premijer lige, dok je Vardar u Makedoniji, lider u drugom rangu te zemlje. Radi se o najtrofejnijem klubu u Makedoniji koji uskoro želi stazama stare slave.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi