Nekadašnji defanzivac Željezničara pronađen mrtav u svom stanu

Tužne vijesti iz Kenije

Nekadašnji defanzivac Željezničara pronađen mrtav u svom stanu

S. Mlaćo

Nekadašnji defanzivac Željezničara Zablon Amanaka pronađen je mrtav u svom domu u Keniji.

Afrički mediji prenose da je Amanaka preminuo od infarkta, a sve je bilo sumnjivo kada se tri dana nije javljao na pozive svojoj porodici.

Bilo je to 'larm' porodici i prijateljima, a kada su posjetili njegov dom, zatekli su ono najgore. Beživotno tijelo.

"Nismo sigurni kada je tačno preminuo. Često se čujemo, ali tri dana ga nisam mogao dobiti na telefon. Njegovi prijatelji su također kazali da ga nisu viđali. Šokirani smo, bio je zdrav. Nije imao nikakve zdravstvene probleme", kazao je njegov brat James Baraze.

Sport1 - Nije se javljao tri dana na telefon, pa pronađen mrtav u svom  stanu: Preminuo bivši defanzivac FK Željezničar!

Amanaka je preminuo u 45 godini, a za Plave je nastupao u sezonama 2004/2005 te 2005/2006. Bilo je to vrijeme kada timu s Grbavice i nisu baš cvjetale ruže.

Oglasi

Stameni defanzivac je igrajući za Željezničar imao i status reprezentava Kenije, a otišao je nakon skoro 20 odigranih utakmica.

Inače, nekadašnji štoper je nakon odlaska iz Željezničara uglavom igrao za klubove iz Kenije i sa Sejšela. Za svoju reprezentaciju odigrao je 38 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegovi bivši klubovi u Keniji najavili su se da će otvoriti račun na koji bi prijatelji mogu uplatiti sredstva za njegov posljednji ispraćaj.

Amanaka je bio otac troje djece, a bit će sahranjen u okrugu Vihiga u zapadnoj regiji. Tačan datum još uvijek nije određen.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sabalabadu
a sad nam inace cvjetaju ruze.Gdje si Begane jadu jadni da nam napises koji calanak o propasti dinastije...
8 2
PeppermintSA
Pokoj mu duši. Tužna sudbina.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi