Zakazana Skupština FK Željezničar, nogometaši od danas na odmoru

Mnogo upitnika na Grbavici

Zakazana Skupština FK Željezničar, nogometaši od danas na odmoru

S. Mlaćo

FK Željezničar je jučer konačno osjetio slast pobjede.

Plavi sa Grbavice savladali su Krupu 3:0 i otišli na pauzu poslije sezona koju će pokušati što prije zaboraviti.

Pauzu koja će donijeti brojne odgovore, vjerovatno i odrediti put kluba u budućnosti.

12. juna zakazana je i Skupština kluba, navodno je upitna i sudbina predsjednika Semira Cerića koji se od imenovanja nije pojavio u našoj zemlji, a nogometaši na pauzu odlaze sa čak osam plata dugovanja, neki i više.

Klub su za sada zvanično napustili Luka Miletić i Mladen Veselinović, no sigurno je da neće biti jedini koji odlaze sa Grbavice ovog ljeta.

Ugovori ističu Petru Boji, Ivanu Lendriću, Eldaru Šehiću, Mehmedu Alispahiću, Samiru Bekriću, Sinanu Ramoviću, Irfanu Fejziću, Salki Nargaliću i drugima, a posudba je završena za Jasmina Čelikovića i Anela Šabanadžovića.

Oglasi

Sve to govori da se na Grbavici sprema remont, a i oni koji su pod ugovorom dobro će razmisliti o o svojoj sudbini na Grbavici. Klub će prvo morati isplatiti dugovanja prema istima, a kako i na koji način pitaju se svi u Dolini ćupova.

Ugovori ističu i trenerima Almiru Memiću, Bakiru Šerbi, te Adinu Mulaosmanoviću, a jasno je da se neće vraćati ni Blaž Slišković koji je 'bijeg' opravdao porodičnim problemima pred meč sa Veležom u Mostaru.

O problemima koji muče klub jučer je otvoreno govorio i Almir Memić koji je vodio ekipu u posljednjim kolima. Memić je vojnik kluba, a odlučio je da ostane u situaciji kakvu sigurno ni sam ne pamti, po lošem naravno.

"Predsjednik je u Londonu, potpredsjednik je tu. Ja samo komuniciram sa ljudima koji su tu oko mene. Nama u stručnom štabu 10. ističe ugovor", rekao je Memić nakon jučerašnje pobjede nad Krupom.

O Blažu Sliškoviću, treneru koji ne vodi klub je rekao:

Oglasi

"Vidio sam ga u Mostaru protiv Zrinjskog na poluvremenu. Došao je, ali ga nakon utakmice nismo vidjeli", istakao je Memić.

Priliku bi u narednoj sezoni trebali dobiti i pojedini mlađi igrači koji su pred kraj sezone pokazali da mogu biti ozbiljni kandidati za prvi tim.

Epitet igrača utakmice jučer je ponio novopoečeni mladi reprezentativac Hamza Gasal, sjajan pogodak postigao je i Faruk Duraković, a od prve minute jučer je igrao Omar Beća, dok je šansu sa klube dobio Amar Drina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na golu Željezničara se našao mladi Vedad Muftić koji je u par navrata sjajno reagovao i spriječio da priča o pobjedniku na Grbavici bude drugačija.

FK Željezničar je sezonu okončao na sedmom mjestu sa 44 osvojena boda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BlueBoys
A kada kosa uz tebe osijedi ni tada se nemoj brinuti nasa ljubav ne moze izbljedit mi cemo te vjecno voljeti !!
8 2
Sarbit2019
Jeli opet Historiska kao ona u Konjicu ?
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi