'Dogovor' Manijaka i igrača urodio plodom: Plavi u nastavku razbili Slogu i došli do bitne pobjede

Siguran trijumf

'Dogovor' Manijaka i igrača urodio plodom: Plavi u nastavku razbili Slogu i došli do bitne pobjede

E. Škorić

Željezničar je u 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostio Slogu Doboj i na kraju ostvario značajnu pobjedu rezultatom 4:1.

Željo je duel dočekao u dobrom raspoloženju nakon što je prethodno prošao u polufinale Kupa BiH, a danas je došao do još jedne pobjede i napravio važan korak u borbi za Evropu. Plavi su se sada bodovno izjednačili s trećeplasiranim Širokim Brijegom, koji kasnije igra svoj meč sa Tuzlom na Pecari.

Stvari po domaće nisu najbolje išle u prvih 45 minuta, ali je u nastavku sastav Edisa Mulalića postigao čak tri gola i došao do pobjede. Urodio je plodom i 'dogovor' na poluvremenu sa Manijacima. Umjesto u svlačionice, igrači su otišli pred južnu tribinu, a tamo su dobili dodatnu podršku od vjernih navijača.

Igrači u plavim dresovima potom su u drugom dijelu zaigrali mnogo bolje i na kraju zasluženo slavili, ali da krenemo od početka.

Prva dobra prilika za Željezničar nakon prekida u osmoj min uti, Štilić je ubacio, ali u posljednji trenutak ispred igrača domaćih interveniše Nikolić. Gosti iz Doboja također su napadali i prijetili.

Imali su veliku šansu u 14. minuti. Đorić je sjajno ubacio, lopta prolazi pored odbrane Željezničara, ali Stevanović kasni na loptu, ostaje 0:0. Novi pokušaj vrlo raspoloženih gostiju u 20. minuti. Prvo je šutirao Mihajlović, blokirao je Hodžić, zatim pokušava i Baranov, lopta odlazi preko gola Bendera.

Oglasi

Uslijedio je potom gol Željezničara u 21. minuti, a postigao ga je Santos. Sjajna kontra domaće ekipe, Drljo je ubacio, a Santos sve pratio i pogodio.

Santos je tokom slavlja skinuo dres i zaradio žuti karton. To je treći karton u sezoni i propustit će gostovanje Leotaru naredno kolo. Zaboravio je Brazilac da ima dva žuta kartona, odmah je uputio izvinjenje klupi domaćih.

Sloga uzvraća u 35. minuti. Mihajlović je prošao pokraj Galića i vratio loptu u sredinu, a Lalić preciznim udarcem donosi Dobojlijama 1:1.

Agresivno su domaći krenuli u drugih 45 minuta, a to im se isplatilo jer su već u 50. došli do nove prednosti. Santos je poslao dugu loptu prema Krpiću, pretrčao 50 metara, a na kraju dočekao povratni pas i pogodio.

Santos u 54. minuti ponovo u šansi,zatim i Krpić, ali se odbranila Sloga. Penal za Željeznićar u 60. minuti. Štilić ga je realizovao, rutinski, a prethodno izborio sjajni Santos kojeg je srušio golman gostiju Brajlović.

Oglasi

Željezničar je ovjerio pobjedu u 78. minuti. Uradio je to Amoah, koji krade loptu Popari, na kraju sve sam čini i pogađa za 4:1.

FK Željezničar - FK Sloga 4:1

FK Željezničar: Bender, Cocalić, Štilić, Šehić, Drljo, Hodžić, Drina, Santos, Beganović, Galić, Hodžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloga Meridian: Brajlović, Nikolić, Đorić, Stevanović, Baranov, Peco, Čolić, Lalić, Baštić, Mlanović, Mihajlović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Neka istraje ovakav Željo do evrope ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
7 0
NoSikiriky
Volim te Željo!!!!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi