Sprema se zanimljiv transfer iz Premijer lige u Kinu?

Ostaje da se vidi da li će sve proći po planu

Sprema se zanimljiv transfer iz Premijer lige u Kinu?

Samir Mlaćo

Nogometaši Zvijezde 09 i dalje vode bitku za opstanak, a važan meč igraju u nedjelju protiv NK GOŠK.

Ukoliko slave sigurno će ostati u borbi za premijerligaško društvo, no čini se da bi mogli ostati bez veoma važnog igrača.

Radi se o Boži Vukoji koji je stigao kao veliko pojačanje u klub koji domaće utakmice igra u Ugljeviku. Vukoja je sigurno mogao izabrati i kvalitetniji klub iz Premijer lige, no u Zvijezdi 09 je dobio kvalitetan ugovor i nije se dvoumio.

Kako saznaje SportSport.ba, na adresu ovog 25-godišnjaka stigla je ponuda iz daleke Kine, te postoji realna mogućnost da se transfer i ostvari.

Kinezi su spremni platiti i obeštećenje, a spominje se iznos od 300.000 KM, što bi bila velika stvar za bh. premijerligaša. Vukoja ima ugovor na dvije godine, ali i klauzu da u slučaju ispadanja Zvijezde 09 u niži rang odmah postane slobodan, odnosno dobije čiste papire.

Vukoja je za Zvijezdu 09 upisao sedam nastupa, te još uvijek čeka na prvi pogodak u novoj sredini.

Oglasi

Prethodno je nastupao za NK Široki Brijeg i NK GOŠK. Upravo sa Pecare stigao je u Zvijezdu 09.

Ostaje da se vidi da li će se transfer i ostvariti, no svakako da klubovima iz Kine obeštećenje nije problem kada žele dovesti nekog nogometaša u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako bi se mogao desiti iz Premijer ligu u Kinu, što bi svakako bio veoma lijepa stvar.

Vukoja je u najboljim igračkim godinama, te sigurno neće propustiti ovu šansu za transfer u inostranstvo.

Top Komentari

Drakula
Bolje transfere Zvijezda radi nego zeljkan nas propali komsija kojem na kraju sezonu idu i ovo malo jacine sto imaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi