Žele u Premijer ligu, sada se odlučili za zanimljiv trenerski izbor

Dobro poznaje stanje u klubu

Žele u Premijer ligu, sada se odlučili za zanimljiv trenerski izbor

Samir Mlaćo
U Prvoj ligi RS je itekako zanimljivo.

Krupa je lider sa 18 bodova, Sutjeska ima 16, a Slavija i Sloboda Novi Grad po 14.

Zvijezda 09 je tek na sedmom mjestu sa samo 13 bodova, a 'ceh je platio' trener Dženan Hošić koji je nije opravdao očekivanja čelnika Zvijezde 09 koji su najavili borbu za Premijer ligu.

Hošić je u Etno selo Stanišići stigao iz NK GOŠK gdje se također zadržao samo par kola, a GOŠK je nakon slabih rezultata ostao bez šanse za prvo mjesto te je u viši rang se plasirao FK Igman Konjic.

Brzo su reagovali u Zvijezdi 09 pa je za Hošićevog nasljednika imenovan je Srđan Šušić, koji je na startu sezone bio sportski direktor kluba i učestvovao je u selektiranju igračkog kadra.

“Šušić je od početka sa ekipom. Bio je sportski direktor, učestvovao u selektiranju igrača, ispratio kompletne pripreme kao i utakmice tako da je to najbolje rješenje za klub i ekipu“ – navodi se u saopštenju UO Zvijezde 09.

„Mogu da kažem da je urađena samo jedna rotacija. Bio sam sportski direktor, poznajem ekipu, većina stručnog štaba je ostala tako da će mi olakšati rad u narednom periodu, rekao je Šušić.

Zvijezda 09 je jučer u okviru Kupa Republike Srpske sa 4:0 savladala niželigaša Semberija Popovi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Za vikend će u jednom od derbija ugostiti prošlosezonskog premijerligaša Radnik iz Bijeljine .

Radnik je trenutno na šestoj poziciji uz utakmicu manje.

Top Komentari

2323
A majko mila..bio sport.direktor...ucestvovao u dovodjenu igraca...a sad malo da.bude trener..Bas je klub ozbiljan za premijer ligu....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti