Krupa "melje", Sutjeska ne posustaje, novi kiks Zvijezde 09

Prva liga RS

Krupa "melje", Sutjeska ne posustaje, novi kiks Zvijezde 09

A. Beganović

Odigrani su susreti 7. kola Prve lige Republike Srpske, a i dalje je Krupa vodeća ekipa prvenstva.

Izabranici Vladimira Ilića stigli su do nove ubjedljive pobjede. Na svom terenu ekipa iz Kanjona Tijesno sa ubjedljivih 6:0 nadigrala je Omarsku, a zanimljivo je da se šest fudbalera Krupe upisalo u listu strijelaca.

Pitanje pobjednika odlučeno je od 10. do 16. minute kada je Krupa postigla čak tri gola. Alen Nuhanović, Srđan Mrzić i Miloš Perović tresli su mrežu gostujuće ekipe, a sa 3:0 se otišlo i na odmor.

U drugom dijelu Ilićevi izabranici su povukli ručnu, no i pored toga uspjeli su postići još tri pogotka i to u finišu susreta, odnosno od 73. do 90. minute. U listu strijelaca su se upisali Nemanja Raković, Ljubiša Nikodinović i Ognjen Krneta.

Sloboda iz Novog Grada, koja ima visoke ambicije, remizirala je na gostovanju u Derventi. Domaći Tekstilac je poveo u 72. minuti preko Srđana Bašića, a izabranicima Darka Vojvodića bod je u sudijskoj nadokandi donio posuđeni igrač tuzlanske Slobode Adi Alić.

Zvijezda 09, čiji cilj je povratak u premijerligaško društvo nastavila je prosipati bodove. Naime, na gostovanju kod Famosa Zvijezda 09 je poražena (1:0) i pitanje je da li će ovaj poraz "preživjeti" šef struke Dženan Hošić. Jedini pogodak na susretu postigao je Danel Blažić u 74. minuti.

Oglasi

S dobrim igrama nastavili su i fudbaleri Sutjeske iz Foče koji su na domaćem terenu sa ubjedljivih 3:0 nadigrali Podrinje iz Janje. Bojan Mihajlović u 10., Branko Sekulić u 79., te Slaviša Ristović u 90. minuti su pogađali za Sutjesku, a do vrijedne pobjede stigla je i Slavija na gostovanju kod Kozare. Golovima Petra Dabića, Denisa Bogučanina i Bore Mišovića Slavija je slavila sa 3:0.

Najubjedljiviju pobjedu u 7. kolu ostvarli su Laktaši koji su sa 7:0 savladali Alfa Modriču, dok je Drina sa 4:1 nadigrala Željezničar Sport Team, a jedini susret bez golova su odigrali Ljubić i Rudar Prijedor.

Nekadašnji premijerligaš i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, Radnik iz Bijeljine, upisao je domaću pobjedu u duelu sa Slobodom iz Mrkonjić Grada. Slavio je Radnik 3:1, a golove su postigli Dejan Živković, Dragan Došlo i Miloš Jokić, dok je za goste pogodio Alem Suljić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Nakon sedam odigranih kola Krupa se nalazi na vrhu tabele sa 18 osvojenih bodova i sjajnom gol razlikom 26:3. Prati je Sutjeska koja ima dva boda manje, dok Slavija i Sloboda iz Novog Grada imaju po 14 bodova s tim što Slavija ima i utakmicu manje pa sa eventualna tri boda se može probiti na 2. mjesto.

Na samom dnu tabele nalaze se Alfa Modriča i Tekstilac sa po tri osvojena boda, Omarska i Drina su osvojili po bod više, dok Sloboda iz Mrkonjić Grada na svom kontu ima pet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi