Poznati sastavi: Zvijezda 09 želi iznenađenje, Ivanković nije kalkulisao

Meč se igra od 13 sati

Poznati sastavi: Zvijezda 09 želi iznenađenje, Ivanković nije kalkulisao

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Posljednji meč 16. kola Premijer lige naše zemlje igra se danas u Ugljeviku.

Susret od 13 sati igraju Zvijezda 09 i Zrinjski, a gosti su apsolutni favoriti. Domaći imaju tek pet bodova i jednom nogom su u nižem rangu, dok gosti nastavljaju borbu za prvaka Premijer lige.

Prije par dana imali su evropski izazov, poraženi su od Alkmaara 1:0, a sigurno su i umorni, no vjeruju da mogu do važna tri boda.

Treneri Darko Milisavljević i Mario Ivankvović odredili su početne postave:

FK Zvijezda 09: Damjanović, Ristanović, Tomanović, Raca, Veličković, Vadze, Saliman, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Zlomislić, Kiš, Radić, Malekinušić, Ramić, Ćuže, Batarelo, Memija, Bilbija.

Oglasi

Upravo je Ivanković govorio pred ovaj meč.

"Imali smo malo problema po povratku iz Nizozemske, ali nadam se da smo se oporavili. Mislim da su igrači spremni i svjesni da moramo ići na tri boda i da nas to jedino zanima. Oni su posljednji na tabeli, ali žele da igraju i imaju par kvalitetnih igrača.

Kući ih niko nije dobio jednostavno i moramo imati maksimalan pristup", rekao je Ivanković.

Pravdu na današnjem meču od 13 sati dijelit će Nihad Ljajić iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj Istok) i Marijan Ćosić (Široki Brijeg). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da se u srijedu igra još jedan meč Premijer lige, a radi se o zaostalom susretu FK Tuzla City - NK Široki Brijeg.

Širokobriježani su prije par kola javili da imaju problema sa virozom i Savez je odgodio, a sada stižu u veoma lošoj seriji. Sinoć su nakon remija sa GOŠK-om dobili kritike od navijača, dok je FK Tuzla City za vikend nadigrao Željezničar sa čak 3:0 i na krilima te pobjede želi nova tri boda.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi