FK Zvijezda 09: "Klub neće prestati da postoji, više nećemo biti naivni"

Održana press konferencija

FK Zvijezda 09: "Klub neće prestati da postoji, više nećemo biti naivni"

Admin Čaušević

FK Zvijezda je na prijedlog Takmičarske komisije, a zatim i glasanjem članova Izvršnog odbora NFSBiH ispala iz Premijer lige BiH. 

Klub iz Etno Sela Stanišići je danas održao press-konferenciju. Medijima su se obratili predsjednik Stanišić Boris Stanišić te član Upravnog odbora Aleksandar Vuković.

Stanišić je na početku obraćanja iskazao nezadovoljstvo zbog ispadanja Zvijezde 09 uz napomenu da je njegovo takvo mišljenje potpuno opravdano.

"Ne znam zbog čega ovakva odluka, Nije mi jasno šta bi bi bilo i šta bi se desilo da se liga proširila na 14 klubova, bilo je osnova da se nadamo uspjehu jer su u opticaju bila 33 boda", između ostalog je rekao Stanišić te riječ prepustio Vukoviću.

Vuković je odmah napomenuo da u Zvijezdu 09 još uvijek nije stigla nikakva zvanična odluka iz NFSBiH te da će po prijemu odluke slijediti daljni koraci.

"Usaglasili smo stavove poslije nekoliko prespavanih noći, Zvijezda 09 ne prihvata odluku. Do sada nismo dobili nikakvu zvaničnu odluku, po prispjeću odluke preuzeti ćemo određene korake, razrađeno je više varijanti."

"Zvijezda 09 će nastaviti da postoji i sprovoditi svoju politiku, matematički nismo ispali i branit ćemo argutemn do kraja, bili smo spremni da se borimo, ne želimo da trenutnih osam bodova po strani, ali nada umire zadnja."

"Imamo licencu za euro takmičenja, NFSBiH je dužan poštovati preporuke UEFA-e. Imamo informacije da se insistiralo kako se treba uraditi monitoring budžeta za za naredenu sezonu radi regularnosgi takmičenjam, a mi imamo zatvoren budžet za narednu i narednih nekoliko sezona."

"Tokom pandemije izvršavane su obaveze, lako je ljudima koji su donijeli odluku zanemariti nečiji novac, nečiji trud i igrače kao da su u evropskim klubovima. To je nešto što nas boli, pošto smo legalisti riješili smo da idemo argumentima, neće biti prozvano niti jedno ime. Bit ćemo još jači i bolji, više nećemo biti naivni. To smo zamjerili sami sebi."

"Ako je UEFA odredila sredstva red je i da se raspodjele, ne želim tražiti alibi, ali ne mogu da vjerujem da godinama zbog bahatosti nekog iz Saveza ne možemo da dobijemo sijalice za reflektore. Dalje se nadamo da će se naći kompromisno rješenje i da ćemo nastaviti da se takmičimo u Premijer ligi."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Zvijezde 09 nisu željeli špekulisati ni o čemu dok ne dobiju zvaničnu odluku. Nakon toga će uslijediti tužba ili žalba u zavisnosti od odluke.

"Odluka nam je čudna, mora postojati neki osnov za to, bilo sportski bilo neki drugi motivi. Zvijezda 09 premijerligaški status nije izgubila na terenu. To je naša poruka", kazao je Vuković.

Top Komentari

DadiG
Ne bi izborili opstanak da je još 50 kola ostalo. Čelik se ne buni a oni ne prestaju
4 3
tcity055
Obratite se FS RS i Vici Zeljkovicu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi