Stanišić: Tužit ću NFSBiH, to je moja moralna obaveza

Zvijezda 09 seli u niži rang

Stanišić: Tužit ću NFSBiH, to je moja moralna obaveza

E. Škorić

Boris Stanišić, predsjednik FK Zvijezda 09, sprema je, kako je i ranije najavio, podići tužbu protiv Nogometnog saveza BiH.

Zvijezda 09 je kao posljednjeplasirana na tabeli, zajedno s Čelikom, izbačena iz Premijer lige nakon odluke Takmičarske komisije prema kojoj će sezona završena po trenutnom plasmanu. Sarajevo će biti prvak, a u Evropu će još Željezničar, Zrinjski i Borac.

Odlkuka u prekidu sezone najviše je naštetila ekipama koje su bile u zoni ispadanja, zbog čega će Stanišić i tužiti NFSBiH.

"Razočaran sam jer sam očekivao da će bar malo uticati to što imam takvu infrastrukturu, da imaju još 33 boda u opticaju, ali na kraju ništa to nije značilo Savezu da me podrži. Ako su sve ostale države u regionu mogle biti tolerantne, malo tolerancije bi bilo dovoljno i kod nas. Mogli su zadržati nas i Čelik, da naredne sezone bude 14 timova, ali ne znam čime su izazvani da donesu ovakvu po meni upitnu i nimalo urednu odluku", govori Stanišić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stojite iza toga da ćete tužiti krovnu kuću bh. fudbala?

"Da, tužit ću ih i to je moja moralna obaveza. Provjerio sam malo i statut, nisam našao nešto što bi mi sugerisalo da je njihova odluka ispravna i osnovana, tako da, spreman sam da se borim za svoja prava", dodao je Stanišić.

Promo

Top Komentari

ratip irats
U zimskoj pauzi Zvijezda se predala i sad ih treba ostaviti u ligi zbog infrastrukture!?
3 0
forza_juve
Hahahahahah. Idi bolan poklopi se, raspustio pola ekipe i hoces da tuzis. Ovo ti je samo zadnji ekser u tabut i ajde pod zemlju
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi