"Ako me izbace, šta ću onda sa izgubljenim novcem?"

Boris Stanišić za SportSport.ba

"Ako me izbace, šta ću onda sa izgubljenim novcem?"

E. Škorić

Prvi čovjek Zvijezde 09, Boris Stanišić, s razlogom je zabrinut jer bi njegov tim mogao biti izbačen iz Premijer lige.

Sutra bi Takmičarska komisija mogla Izvršnom odboru predložiti odluku o konačnom prekidu prvenstva, prema kojoj bi Sarajevo bilo prvak, Evropa bi se izborila na osnovu trenutnog plasmana, a iz lige bi ispala dva posljednjeplasirana tima - Čelik i Zvijezda 09. Stanišić je u razgovoru za SportSport.ba poručio da je spreman tužiti NFSBiH i boriti se za svoja prava jer će, prema njegovim tvrdnjama, preko noći biti srušeno sve što je godinama gradio.

"Štitit ću prava svog kluba. To je moja dužnost. Uložio sam puno novca ove godine da bih postojao kao premijerligaš. S obzirom da sezona nije završena i da su ostala još 33 boda u opticaju, bilo bi krajnje nekoretkno da NFSBiH donese takvu odluku. Šta onda s mojim izgubljenim novcem? S novcem koji bi praktično bio bačen...", govori Stanišić u razgovoru za SportSport.ba, pa nastavlja.

"Ne znam da li u statutu ili nekom zakonu UEFA-e postoji uopšte neka tačka na koju bi se oni mogli osvrnuti. Čisto sumnjam da je neko predvidio da se može prekinuti liga. Pitanje je ko tu može biti u pravu. Mislim da ću u tom slučaju imati osnova da se borim za svoja prava".

Koliko ste sigurni da će biti donesena odluka prema kojoj će Zvijezda 09 ispasti iz lige?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Šuška se, govore da je sve gotovo samo nije zvanično objavljeno. Bilo mi je krivo kada sam to čuo. Stvarno mislim da postoje i bolja rješenja".

"Jedan sam od rijetkih klubova koji ima tako dobru infrastrukturu. Godinama sam radio na tome. Napravio sam fantastične uslove da bih mogao da igram Premijer ligu. Bilo bi zaista šteta da se poništi sav taj rad i trud od toliko godina. Prosto ne bih bio siguran u budućnosti šta još može da me snađe, ako bi se ovo desilo... Bukvalno, ako se to desi, bio bih izbačen na silu. Šta mi je garant da i dalje nastavim da se bavim ovim poslom? Razumijem i Azmira Husića što je htio da se bori na terenu i da eventualno uđe u prva četiri mjesta i da ide u Evropu. Ovo je najgore što se može desiti. Niti sam imao priliku da se borim, a napuštam ligu. Nadam se da će ipak Fudbalski savez na čelu s Begićem naći rješenje i da će ostaviti i nas i Čelik u ligi. Liga može brojati 14 timova, s ova dva nova člana Premijer lige, ne vidim tu ništa sporno", dodao je Stanišić.

Top Komentari

kuga1234
Kralju ti si ispao iz lige sezona nije bila ni pocela. Sta sad hoces..
21 3
Samoiskreno
Biti ce prekida utakmica reprezentacije u Zenici izgleda ako izbace Celik.
7 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi